Registracija Prijava preko FB
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
04.01.2020, 08:08

Penzioner osuđen na osam godina zatvora zbog obljube devojčice

č: | fb:

Penzioner iz Vrčina Danilo S. (65), osuđen je na osam godina zatvora zbog produženog krivičnog dela obljuba zloupotrebom položaja.

 

Krivično veće Višeg suda u Valjevu kojim je predsedavao sudija dr Dragan Obradović oglasilo ga je krivim zbog toga što je kao očuh više puta obljubio svoju maloletnu pastorku, u periodu od 2000. do 2008. godine, koja je tada imala je od 6 do 14 godina.

 

U presudi koja je u petak saopštena javno, dok je njeno obrazloženje bilo zatvoreno za javnost, navodi se da je Danilo S. zloupotrebom svog položaja i ovlašćenja u više navrata izvršio čin izjednačen sa obljubom prema maloletnom oštećenom detetu, tako što je, pored ostalog, od devojčice tražio da se skida, dodirivao je po intimnim delovima tela, tražio da ga oralno zadovoljava...

 

Optuženi je u porodičnoj kući u Trebinju i Valjevu vanbračno živeo sa majkom devojčice i, kako navodi, svoju vanbračnu suprugu i njenu maloletnu decu sina i ćerku, je finansijski pomagao, vodio brigu i starao se o njima. Oštećena je pristajala na to što joj je očuh činio u strahu da će, ukoliko odbije, on prestati da se stara i brine o njenoj porodici, piše u presudi.

 

Inače, za ovo delo se saznalo tek 2017. godine, kada je oštećena, tada već punoletna osoba, detalje ispričala svom bratu blizancu, koji je slučaj prijavio valjevskoj policiji, s obzirom na to da porodica i danas živi u Valjevu.

 

Odmah je pokrenut krivični postupak, a osumnjičeni Danilo S. uhapšen je u septembru 2019. godine kada je tokom noći pokušao da pređe granicu Srbije i Bosne i Hercegovine i od tada se nalazi u pritvoru koji mu je bio određen zbog opasnosti od bekstva. Pored srpskog, Danilo S. ima i državljanstvo Republike Srpske. 

 

Krivični postupak je zbog prirode predmeta vođen bez prisustva javnosti, a glavni pretres je okončan krajem decembra prošle godine. 

 

Na prvostepenu presudu koja je izrečena u petak optuženi i tužilac imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 5 sati 11 minuta

U Valjevu 75 novozaraženih

U Valjevu je još 75 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu još 140. U Opštoj bolnici Valjevo trenutno je na lečenju 199 kovid pacijenta.  · 2 komentara

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Na 38 biračkih mesta Pre 11 sati 39 minuta

Izbori u Mionici

U Mionici su jutros u sedam časova otvorena biračka mesta, a pravo glasa u toj opštini moći će da ostvari 10.987 birača na 38 biračkih mesta. Za 39 odbornika kandidovala su se 194 punoletna...  · 7 komentara