Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
08.01.2020, 08:15

Alhemičar

č: | fb:

Na sednici Skupštine grada, na kojoj je na dnevnom redu bio predlog budžeta za 2020. godinu, zamenik predsednika Skupštine grada Mihailo Milutinović komentarisao je stručne tekstove zasnovane na argumentima i egzaktnim podacima, koje je za Kolubarske.rs pisao dr Slobodan Ilić, profesor na VIPOS.

 

- I ja sam čitao, u jednom portalu, zapažanja jednog alhemičara, Slobodana doktora Ilića, koji je osporavao nešto što je jednostavno notorna činjenica! On je osporavao kreditni rejting kao da to nije bog zna šta. Pa kako nije? Taj kreditni rejting je od 2010, on je padao, u ovom trenutku on je u kategoriji pozitivan, što govori o jednoj savršenoj investicionoj klimi za Valjevo! Pa zašto nema drugih gradova? Grad Valjevo je uz rame Beogradu i Novom Sadu, pa tamo imaju sekretarijate koji se time bave, imaju profesore, imaju institute, šta nemaju? Ovde je Grad Valjevo, samo zahvaljujući jednom domaćinskom, kvalitetnom vođenju budžeta za koji je odgovoran gradonačelnik Gvozdenović i koji je zaista sa svojim saradnicima je napravio prosto neverovatnu stvar, nije... Kraljevo je ispalo iz te priče, nije problem ući, problem je ostati i napredovati. Ova vlast je napredovala. I to je činjenica koju svako može da vidi, ukoliko želite ja vam mogu pokazati ima to i na portalima, imaju ti zvanični podaci, ja sam brižljivo čitao kako je to hronološki sve od 2010. godine, dotični alhemičar postrojio i... verujte, to je samo njegova želja, da zažmuri pred nekim činjenicama, koje oni koji nisu imali snage da budžet dovedu na jedan ovako visok nivo, a ovo je visok nivo koji je respektabilan, i to hteli ne hteli o tome ne možemo glasati, možemo na kraju, znate šta može neko reći da zemlja nije okrugla, ali to je već problem za njega, a delom i za nas koji moramo to da slušamo!" -  rekao je Mihailo Milutinović.

 

Milutinović je ustvrdio da je valjevski budžet "među tri najbolja u Srbiji" pozivajući se na kreditni rejting dodeljen Valjevu od agencije Mudis.  

Upravo je o tome iscrpno pisao dr Ilić u tekstovima u Kolubarskim.rs objašnjavajući šta znači kreditni rejting, navodeći da Mudis nije svrstao "valjevski budžet među tri najbolja u Srbiji", niti je Valjevo svrstao među tri najbolja grada u Srbiji po kreditnom rejtingu, nego u Srbiji postoje samo tri grada koji imaju međunarodni kreditni rejting, dodeljen od agencije Mudis...

 

Na prvi pogled bizarna i uobičajena diskusija funkcionera vladajuće Srpske napredne stranke, ipak otvara nekoliko pitanja:

 

Da li neko, osim njih, može da govori o važnim pitanjima i pitanjima koja su od interesa za građane Valjeva, a da zbog toga ne bude omalovažavan, vređan, ismejan, stavljen na stub srama... ? Oni misle da ne može!

 

Da li o budžetu može da diskutuje Mihailo Milutinović, čovek koji ne pravi razliku između budžeta i kreditnog rejtinga (kreditni rejting je sposobnost zaduživanja, a budžet je spisak planiranih prihoda i rashoda)? 

 

Da li jedan partijski funkcioner može da omalovažava jednog doktora nauka i univerzitetskog predavača, i to na polju njegove naučne delatnosti, a da pritom ne iznese nijedan podatak, nijedan argument, nijednu konkretnu činjenicu kojom bi osporio pisanje dr Ilića?

 

Naravno da ne može, ali ipak Mihailo Milutinović to radi, otuda pitanje ko je alhemičar?

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 15 sati 32 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 12 sati 42 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 15 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara