UNS (foto: UNS)
UNS (foto: UNS)
12.01.2020, 11:24

UNS: Policija i tužilaštvo da utvrde ko je i zašto provalio u redakciju Kolubarske.rs

č: | fb:

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje obijanje redakcije valjevskog portala Kolubarske.rs i traži da policija i tužilaštvo hitno utvrde ko su počinici i koji su razlozi provale.

 

Urednica Kolubarskih Darija Ranković rekla je UNS-u da su nepoznate osobe provalile u redakciju, koja se nalazi u centru Valjeva i koja je jasno obeležena, preko dvorišnog prozora. U dve prostorije ispreturane su fioke radnih stolova, a papiri i predmeti koji su se nalazili u njima razbacani su po podu.

 

"Policija je obavila uviđaj. Iz redakcije nije odneta oprema, niti bilo šta od vrednosti što se nalazilo u prostorijama. Rečeno mi je da se radi na pronalasku počinilaca i da će tužilaštvu biti podnete krivične prijave za pokušaj teške krađe", rekla je UNS-u Rankovićeva.

 

UNS podseća da je Rankovićeva prošle godine sa neregistrovanog, a sada ugašenog portala uz pornografsku foto-montažu, bila izložena uvredama i optužbama da ruši gradsku vlast.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 6 sati 15 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 9 sati 4 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.