UNS (foto: UNS)
UNS (foto: UNS)
12.01.2020, 11:24

UNS: Policija i tužilaštvo da utvrde ko je i zašto provalio u redakciju Kolubarske.rs

č: | fb:

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje obijanje redakcije valjevskog portala Kolubarske.rs i traži da policija i tužilaštvo hitno utvrde ko su počinici i koji su razlozi provale.

 

Urednica Kolubarskih Darija Ranković rekla je UNS-u da su nepoznate osobe provalile u redakciju, koja se nalazi u centru Valjeva i koja je jasno obeležena, preko dvorišnog prozora. U dve prostorije ispreturane su fioke radnih stolova, a papiri i predmeti koji su se nalazili u njima razbacani su po podu.

 

"Policija je obavila uviđaj. Iz redakcije nije odneta oprema, niti bilo šta od vrednosti što se nalazilo u prostorijama. Rečeno mi je da se radi na pronalasku počinilaca i da će tužilaštvu biti podnete krivične prijave za pokušaj teške krađe", rekla je UNS-u Rankovićeva.

 

UNS podseća da je Rankovićeva prošle godine sa neregistrovanog, a sada ugašenog portala uz pornografsku foto-montažu, bila izložena uvredama i optužbama da ruši gradsku vlast.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 13 sati 16 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 15 sati 53 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara