Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
13.01.2020, 07:58

DS: Da se otkriju počinioci i nalogodavci provale

č: | fb:

Demokratska stranka Valjevo najoštrije osuđuje obijanje i demoliranje prostorija redakcije portala Kolubarske.rs i zahteva od policije i tužilaštva da utvrde ko su počinioci i nalogodavci provale.

 

Slobodno i nezavisno novinarstvo je jedan od osnovnih stubova svakog demokratskog društva, a ovakvi napadi ugrožavaju slobodan rad novinara i izazivaju osećaj straha.

 

U Srbiji je sloboda medija ozbiljno ugrožena, na šta ukazuje Evropska komisija u Izveštaju o napretku Republike Srbije za 2019. godinu i izveštaji Fridom Hausa (Freedom House) i Reportera bez granica.

 

Borba za slobodu medija i za sigurnost i bezbednost novinara mora biti prioritet u svakoj zemlji koja ima ambiciju da bude članica EU i koja poštuje osnovne slobode i prava građana.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 5 sati 43 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 8 sati 32 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.