Doček Nove 2020. (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Doček Nove 2020. (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
13.01.2020, 12:32

Mrtva trka - šta će biti skuplje, srpska za narod ili za naprednjake?

č: | fb:

Gradsko rukovodstvo, iz Srpske napredne stranke, odlučilo je da ove godine u Valjevu za Srpsku novu bude veselo, ali ne samo narodu nego i funkcionerima i istaknutim članovima SNS te će doček biti organizovan na dva mesta.

 

S tim što će za narod biti samo muzika pod vedrim nebom, dok će za važnije naprednjake u restoranu, uz muziku, biti jela i pića, i, kako saznajemo, sve navodno o trošku Grada.

 

Na Gradskom trgu Srpsku novu godinu narod će dočekati uz zvuke lokalnog Peđa Pilot Bluz benda i domaćeg Divljeg kestena Igora Starovića, i taj doček će koštati 470 hiljada dinara, dok će za funkcionere i istaknute članove SNS, kao i za njihove prijatelje, doček biti organizovan u restoranu "Kod Laze" nekadašnji "Platani". 

 

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, Srpska napredna stranka "Kod Laze" organizuje koktel i doček Srpske nove godine od 20 časova, a nakon "formalnog dela" od 21 čas, kako nam objašnjava naš sagovornik a to je naglašeno i u pozivu, "na koktel mogu da uđu i supruge funkcionera ili muževi funkcionerki". 

 

Prethodnih godina valjevski naprednjaci organizovali su pred kraj decembra novogodišnji koktel, ali bez dočeka. Do dolaska na vlast, valjevski naprednjaci su organizovali koktele koji su imali "radni karakter" i bili su u stranačkim prostorijama. Nakon dolaska na vlast kokteli su izgubili "radni karakter" i iz stranačkih prostorija preseljeni su, 2017. i 2018. godine, u Grand hotel, a ove godine "Kod Laze".

 

Ovaj restoran nije slučajno odabran. Naime, prema prošlogodišnjem tenderu, ugostiteljske usluge gradskim funkcionerima i njihovim gostima godinu dana pružaće UR "Kod Laze", koja je jedina učestvovala prošle godine u avgustu na javnoj nabavci usluge reprezentacije- ugostiteljske usluge. Vrednost ugovora je 1,4 miliona dinara sa PDV-om.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 4 sati 2 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 10 sati 59 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 10 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara