Doček Srpske nove godine (foto: Đorđe Đoković)
Doček Srpske nove godine (foto: Đorđe Đoković)
14.01.2020, 08:00

Došla nam je i Srpska nova godina

č: | fb:

U Valjevu je dočekana i Srpska nova godina. Na Gradskom trgu dolazak Nove godine po Julijanskom kalendaru sačekalo je stotinak Valjevaca uz Divlji kesten i vatromet u ponoć, koji se "čuo", ali se zbog guste magle nije video.

Doček Srpske nove godine

Doček Srpske nove godine (Foto: Đorđe Đoković)

 

Doček Srpske nove godine

Doček Srpske nove godine (Foto: Đorđe Đoković)

I za doček Srpske nove godine izostala je novogodišnja čestitka gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića. Na bilbordu postavljenom ispred Gradske uprave uz najavu za koncert piše - tačno u ponoć vatromet i novogodišnja čestitka. Doduše nije precizirano ko će čestitati, ali se podrazumeva da će to učiniti neko od gradskih čelnika.

 

Međutim, tačno u ponoć samo je Igor Starović pevač Divljeg kestena malobrojnim građanima, koji su bili na Gradskom trgu, čestitao Srpsku novu godinu.

Igor Starović

Igor Starović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Doček Nove godine po Julijanskom kalendaru organizovali su grad Valjevo i Turistička organizacija, koji su pozvali Valjevce da dođu na Gradski trg 13. januara, ali nisu najavili da će uz muzički program biti obezbeđene i besplatne pljeskavice.

Besplatne pljeskavice

Besplatne pljeskavice (Foto: Đorđe Đoković)

Mnogi nisu znali da su pljeskavice besplatne, a obaveštenje da jesu i da je to poklon Grada, je "sramežljivo" zalepljeno sa strane na ceradu i ogradu improvizovanog kioska, koji je postavljen na trotoaru uz Karađorđevu ulicu.

Besplatne pljeskavice

Besplatne pljeskavice (Foto: Đorđe Đoković)

Pozdravljamo gest gradskih čelnika da narodu obezbede besplatne pljeskavice za doček Srpske nove godine. Ali da gradonačelnik ima kreativniji marketinški tim, sigurno bi ga posavetovao da Grad raspali roštilj, kupi 100 kilograma ćevap mesa i 1000 lepinja. I da čelnici grada, Slobodan Gvozdenović i Mihailo Milutinović sa saradnicima, peku roštilj i uz osmeh sugrađanima dele pljeskavice u lepinji.

 

Svojim korpulentnim pojavama zadobili bi simpatije i presudne političke poene, umesto što su gubili vreme "Kod Laze" na Platanima. Bilo bi i jeftinije i efektnije. I izbore bi glat dobili! Ovako...?!

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 15 sati 54 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 13 sati 4 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 15 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara