Autobusi (foto: Đorđe Đoković)
Autobusi (foto: Đorđe Đoković)
22.01.2020, 08:00

I Valjevce i Nišlije treba da prevoze isti Lastini autobusi

č: | fb:

Beogradsko saobraćajno preduzeće "Lasta" isti posao gradskog prevoza sa istih devet autobusa dobilo je i u Nišu i u Valjevu, pišu Južne vesti.

 

Sredinom novembra prošle godine Gradska uprava Valjeva sklopila je sa "Lastom" ugovor o prevozu putnika na gradskim i prigradskim linijama na period do 2029. godine. Mesec dana kasnije, sa istim prevoznikom, ugovor je potpisala i niška Direkcija za javni prevoz, iako je "Lasta" učestvovala na tenderu sa istih devet autobusa koji bi narednih devet godina trebalo da prevoze Valjevce.

 

Južne vesti su beogradskom saobraćajnom preduzeću uputile mejl sa pitanjem kako će narednih godina isti autobusi prevoziti putnike u dva grada udaljena 300 kilometara, Nišu i Valjevu, međutim odgovor je izostao.

 

Prema pisanju Južnih vesti, načelnici Gradske uprave Valjeva Jelici Panjković Tešić bitno je da "Lastini" autobusi, na osnovu kojih je ovoj firmi dodeljen posao, ostanu u Valjevu. Ona obećava periodičnu kontrolu tih autobusa, a razmišlja i o sankcijama, ukoliko "Lasta" ne ispoštuje ugovor.

 

"Ja sam izdala nalog da se izvrši provera da li ti autobusi vrše prevoz kod nas. Mi ćemo to pratiti u kontinuitetu. Ja samo hoću da ispratim da li je ono što je bilo u našoj tenderskoj dokumentaciji tako i u praksi. Ukoliko ne bude tako, videću šta je nama u ugovoru predviđeno i šta su nama mere zaštite iz ugovora", rekla je Jelica Panjković Tešić.

 

U Direkciji za javni prevoz u Nišu rekli su da je to "Lastin" problem i da će vozila morati da zamene istim ili boljim. Uprkos strogoj kontroli Direkcije, koja je bila definisana tenderom, prilikom provere autobusa, promakla im je činjenica da su ponuđeni autobusi već zauzeti.

 

Na pitanje da li postoji mogućnost da Nišlije uopšte i ne dobiju autobuse koji su predloženi na tenderu, portapol direkcije Nenad Stanković kaže da postoji mogućnost za to.

 

Južne vesti podsećaju da se u njihovom gradu dogodila slična stvar i na prethodnom tenderu za gradski i prigradski prevoz putnika, kada je prevoznik "Ćurdić" sa istim autobusima učestvovao i u Nišu i u Beogradu. Naposletku je sa ovim prevoznikom raskinut ugovor, a Stanković ne veruje da će se ovo sada ponoviti, iako je situacija veoma slična.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 6 sati 22 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 3 sati 32 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 6 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara