Parking Grada (foto: Đorđe Đoković)
Parking Grada (foto: Đorđe Đoković)
28.01.2020, 07:46

Grad kupuje dva automobila i dva skutera

č: | fb:

Kupovina dva putnička automobila i dva motocikla, za koje će biti izdvojeno 3,3 miliona dinara, je među prvim javnim nabavkama koje je raspisala Gradska uprava u prvom mesecu 2020. godine.

 

Do sada su raspisane četiri javne nabavke; prva, koja je objavljena 22. januara, je usluga fizičkog obezbeđenja objekata Gradske uprave, usledile su usluge čišćenja objekata Gradske uprave i monitoring kvaliteta vazduha.

 

Nakon što je gradski vozni park u junu prošle godine "pojačan" sa tri nova automobila "škoda fabia", koja su plaćena 4,2 miliona dinara, gradsko rukovodstvo se već početkom ove godine odlučilo za nabavku automobila i, po prvi put, za kupovinu skutera.

 

U konkursnoj dokumentaciji, pored precizno naznačene tehničke specifikacije željenih prevoznih sredstava, piše da je procenjena vrednost putničkih automobila 2,8 miliona, a skutera oko pola miliona dinara. Rok za podnošenje ponuda je 6. februar. 

 

Za tri godine deset automobila

 

Valjevska vlast, koju čine naprednjaci i socijalisti, od decembra 2016. godine do danas, kupila je deset automobila, među njima terenci i dva luksuzna vozila. Sada, pored tih deset, nabaviće još dva automobila i dva skutera sa nepoznatom namenom.

 

Sredinom decembra 2016. godine kupljena je luksuzna limuzina "škoda superb", plaćena 3,4 miliona dinara, za "potrebe gradonačelnika" i "dacia duster", koja je koštala oko 2,1 milion dinara, za "vanredne situacije i obilazak terena".  

 

U junu 2017. godine, gradsko rukovodstvo je "pojačalo" vozni park za pet novih automobila koja su koštala blizu šest miliona dinara. Najvredniji među njima je "reno megan", koji košta oko dva miliona dinara, a pored te limuzine kupljene su i četiri "dacie sandero".

 

Prema ranijem pisanju Kolubarskih.rs crnu "daciu duster", koja je kupljena u decembru 2016. godine uz objašnjenje da je potrebna za "vanredne situacije i obilazak terena", vozi gradonačelnik Slobodan Gvozdenović i taj terenac, prema rečima našeg sagovornika, "služi za po gradu, okolinu i planinu", dok se luksuzne limuzine "škoda superb", u kojoj se vozi gradonačelnik, i novi "reno megan", u kome se voze gradski  funkcioneri, koriste za službena putovanje do Beograda ili za "dalje destinacije".

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 10 sati 56 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 13 sati 46 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.