Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
29.01.2020, 14:55

Trese se gradska vlast zbog stana za kumu

č: | fb:

Jelica Stojanović (SPS), rukovodilac Odeljenja za imovinske poslove i opštu upravu Grada, smenjena je sa tog mesta po nalogu gradončelnika Slobodana Gvozdenovića (SNS), potvrđeno je Kolubarskim.rs iz više izvora.

 

Prema nezvaničnim informacijama, Stojanovićeva je smenjena jutros jer, kako navodi naš izvor iz Gradske uprave, "nije sarađivala u poslu oko prodaje jednog stana u Ulici Branislava Nušića koji je u vlasništvu Grada". Takođe, prema rečima našeg sagovornika, "na korak od smene" je i Darko Kostić (SPS), gradski pravobranilac, ali za "njegovu smenu je potrebno 26 odbornika Skupštine grada", što "naprednjaci teško da će skupiti bez socijalista".

 

Jelica Stojanović

Jelica Stojanović (Foto: Đorđe Đoković)

"Jelica Stojanović je samo kolateralna šteta, ona nema direktme veze sa ovim poslom oko prodaje stana, ali je već duže vreme na meti gradonačelnika", kaže naš sagovornik.

 

Kako navodi, problem je nastao u vezi stana od 27 kvadrata u Nušićevoj ulici, koji je Grad nameravao da proda ispod tržišne cene za oko 11.000 evra. Prema saznanjima Kolubarskih.rs nesuđeni kupac je navodno u posrednim kumovskim vezama sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem.

 

Odluku o prodaji tog i još tri stana u Ulici Branislava Nušića broj 19 donela je Skupština grada. Postupak o prodaji sprovela je Komisija koju je obrazovao gradonačelnik Slobodan Gvozdenović. Prema skupštinskoj odluci stan je trebalo da bude prodat po tržišnoj ceni koju je utvrdio nadležni organ poreske uprave i to prikupljanjem ponuda javnim oglasom.

 

Prema rečima našeg sagovornika, prilikom ove prodaje, navodno, nije ispoštovana procedura, ali je uprkos tome Slobodan Gvozdenović, a na predlog Komisije, doneo odluku da se stan proda i da se potpiše ugovor.

 

"Tome se usprotivio gradski pravobranilac Darko Kostić, koji nije dao saglasnost za potpisivanje ugovora, insistirajući da se ispoštuje procedura", kaže sagovornik Kolubarskih.rs.

 

Na pitanje da li je reč o nepoštovanju procedure i nekim propustima ili se radi o tome da cena stana nije tržišna i da bi ugovor za prodaju stana od 27 kvadrata za 11.000 evra bio štetan za Grad, naš sagovornik je kratko rekao: "Moguće je i to!“.

 

Kolubarske.rs saznaju da zbog današnje smene Jelice Stojanović, koja je i potpredsednik valjevskih socijalista, ali i zbog "ponižavajućeg tretmana i nepodnošljivog ophođenja gradonačelnika prema koalicimom partneru, socijalisti su blizu odluke o napuštanju koalicije".

 

"Nije ovo prvi sukob, niti je ovo prvi put da se prema rukovodiocima i direktorima iz SPS-a Gvozdenović tako ponaša. Bili smo više nego korektan koalicioni partner i trpeli smo mnogo zarad koalicije i grada. Ovo sada postaje nepodnošljivo", rekao je sagovornik Kolubarskih.rs iz gradske vlasti iz redova socijalista i dodaje da poniženja i uvrede trpe i službenici koji nisu socijalisti, a koji ukažu na nezakonitosti i propuste.

 

Kako nam je rečeno, valjevski socijlsti su na današnjem sastanku odlučili da upute dopis Glavnom odboru SPS- a sa zahtevom da im se dozvoli napuštanje koalicije, jer ipak "sve odluke donosi vrh stranke, kao što je i do sada donosio". 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 23 sati 58 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 23 sati 58 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara