Uginule životinje u potoku pored puta (foto: Komunalna milicija)
Uginule životinje u potoku pored puta (foto: Komunalna milicija)
04.02.2020, 10:13

Uginule životinje bacili u potok

č: | fb:

U potok pored nasipa na obnovljenom putu od Sedlara prema manastiru Ćelije, nekoliko kilometara od centra Valjeva, neko je bacio mrtvu junicu i nekoliko poluraspadnutih leševa prasića.

 

Uginule životinje bačene su najverovatnije u noći između subote i nedelje na svega nekoliko metara od nove saobraćajnice koja je nedavno rekonstruisana posle višegodišnjeg prekida saobraćaja zbog klizišta.

 

Leševe životinja je prvi video Željko Ilić, meštanin Sedlara koji tim putem svakodnevno prolazi do svog placa, koji se nalazi u blizini, i odmah je obavestio nadležne. Prema njegovim rečima psi su već su počeli da raznose ostatke uginulih životinja, skupljaju se brojne ptice, a krajem se širi nesnosan smrad.

 

Odeljenje komunalne milicije grada Valjeva, izdalo je nalog radnicima Zoohigijene JKP "Vidrak" da uklone životinjske ostatke sa lokacije u Sedlarima.

 

Podsećamo, ovo je drugi ekološki incident koji se za kratko vreme desio na teritoriji Valjeva. Nedavno je bačeno nekoliko stotina kilograma pokvarenog pilećeg mesa u korito potoka Đenovac na periferiji grada.

 

 

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 10 sati 52 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 2 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 6 sati 17 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...