Registracija Prijava preko FB
Hram Vaskrsenja Hristovog (foto: Đorđe Đoković)
Hram Vaskrsenja Hristovog (foto: Đorđe Đoković)
09.02.2020, 09:53

Moleban u Valjevu u znak podrške narodu u Crnoj Gori

č: | fb:

U organizaciji Eparhije valjevske danas će u Valjevu biti održan saborni moleban i molitvena litija podrške srpskom narodu i svetinjama Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

 

Saborni moleban, koji počinje u 16 časova u Hramu Vaskrsenja Hristovog, služiće episkop valjevski Milutin sa sveštenstvom. Uslediće beseda episkopa valjevskog povodom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti kojim država postaje vlasnik svih verskih objekata u Crnoj Gori koji su izgrađeni do decembra 1918. godine, što znači oduzimanje imovine Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njezinih crkava i hramova. 

 

Nakon molebana uslediće litija gradskim ulicma do crkve Pokrova presvete Bogorodice gde će biti održana molitva.

 

Prema najavi Eparhije valjevske, ispred Hrama Vaskrsenja Hristovog putem video bima obratiće se mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović, episkop australijsko-novozelandski Siluan i Metodije iguman manastira Hilandar. Glumac Nenad Jezdić govoriće "Nebesku liturgiju" vladike Nikolaja, a nastupiće i hor Prizrenske bogoslovije.

 

"Pokažimo koliko smo veliki i koliko smo složni jer samo sloga svetinje spasava i ne damo svetinje", navodi se u pozivu Eparhije valjevske za današnji moleban podrške.

 

Aktuelno

 (foto: )
U Centru za kulturu Pre 18 sati 53 minuta

Premijera filma "Težina lanaca 3" u Valjevu

U Centru za kulturu večeras od 20 časova premijera filma "Težina lanaca 3" u režiji Borisa Malagurskog. Od svake prodate karte 50 dinara biće donirano Centru za vantelesnu oplodnju koji već osam...