Gradski odbor SNS (foto: Đorđe Đoković)
Gradski odbor SNS (foto: Đorđe Đoković)
15.02.2020, 13:23

Gvozdenovićeva liderska pozicija je na većanju u Beogradu

č: | fb:

Članovi gradskog odbora SNS nisu upoznati sa izbornom listom kandidata za odbornike Skupštine grada, koju je sastavio i u Beograd poslao predsednik valjevskih naprednjaka Slobodan Gvozdenović. Odluku o tome ko će biti i pod kojim rednim brojem, uključujući i prvog na izbornoj listi, doneće Izvršni odbor SNS do početka marta, saznaju nezvanično Kolubarske.rs.

 

Kako navodi izvor Kolubarskih.rs, na sinoćnoj sednici GrO SNS, koja je trajala više od dva i po časa, kojoj je prisustvovao Branislav Malović potpredsednik Izvršnog odbora SNS, valjevski naprednjaci su izrazili nezadovoljstvo zbog toga što Gradski odbor nije predlagao i diskutovao o svakom kandidatu za odbornika, a takođe i zbog toga što članovi, osim ljudi oko Gvozdenovića, i ne znaju ko su kandidati. Jedino znaju da je prvi na listi Slobodan Gvozdenović.

 

"Što niste predlagali i diskutovali. To je vaš i Gvozdenovićev, a ne moj problem. Sad je kasno za to. Izvršni odbor stranke će odrediti ko će biti odbornik, kao i ko će biti i na kom broju na izbornoj listi", rekao je Malović. Prema rečima našeg sagovornika, Malović nije saopštio da li će Gvozdenović ostati prvi na listi i da li je kandidat za gradonačelnika.

 

"Malović nije bio konkretan, ali je rekao da nije zadovoljan radom i rezultatima Gradskog odbora, koji je u ovom trenutku jedan od najgorih u Srbiji, samim tim nije zadovoljan radom predsednika valjevskih naprednjaka", navodi naš sagovornik, koji nije potvrdio, ali ni demantovao nezvanične informacije iz vrha stranke da će SNS izborna lista za odbornike biti "podmlađena" i da će na broju jedan biti "jedno novo nestranačko lice, blisko naprednjacima".

 

Kako se sinoć moglo čuti, Malović nije zadovoljan ni radom Mihaila Milutinovića, član Gradskog odbora SNS zaduženog za medije, koji nije bitno popravio rejting predsednika valjevskih naprednjaka i gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića, a to mu je zadatak.

 

"Malović je kritikovao Milutinovića zbog toga što nije radio po jasnim upustvima Izvršnog odbora, a to je podrazumevalo veću aktivnost na društvenim mrežama, više hvalospeva i pozitivnih komentara na portalima o Gvozdenoviću, a u medijima više pozitivnih vesti o radu prvog čoveka Valjeva... Malović je poručio Milutinoviću da se može smatrati isključenim iz Gradskog odbora već početkom marta ukoliko nastavi da tako loše radi", navodi sagovornik Kolubarskih.rs.

 

Podignuta kvota za oko 20 posto

 

Branislav Malović je sinoć naložio predsednicima mesnih odbora SNS da moraju sakupiti više sigurnih glasova, tako da ukupni izborni rezultat naprednjaka u Valjevu bude bolji najmanje za 20 posto u odnosu ne prethodne izbore, što znači da, ako su nakon lokalnih izbora pre četiri godine imali 26 mesta, ove godine naprednjaci treba da osvoje najmanje 31 odbornički mandat u Skupštini grada.

 

Potpredsednik IO SNS je pohvalio rad odbornika Milana Gajića predsednika Mesnog odbora SNS u Novom Naselju, koji je "aktivan i uvek donosi dovoljan broj sigurnih glasova". Malović je Gajiću zamerio jedino to što je predsednik u šest gradskih komisija, rekavši da "ne može jedan čovek biti ekspert za sve, i za sport i za spomenike kulture...".

 

Sagovornik Kolubarskih.rs kaže da nije bilo reči o nezvaničnim informacijama da se Gajić, koji sinoć nije bio na sednici, povukao iz svih komisija jer je to od njega zahtevao vrh stranke zbog toga što je, navodno, "neprimerene poruke i fotografije" slao ženama koje su se, navodno, požalile i zatražile zaštitu stranke. 

 

Prema rečima sagovornika Kolubarskih.rs, pored toga što će Beograd odrediti izbornu listu kandidata SNS za odbornike Skupštine grada, odrediće i kandidata za poslanika u Skupštni Srbije  iz Valjeva.

 

"Jedan od mogućih kandidata je dr Dobrivoje Grujičić, potpredsednik valjevskih naprednjaka, ali, kako je rekao Branislav Malović, i to će odrediti Izvršni odbor SNS, ne isključujući mogućnost da neko iz Beograda bude poslanik za Valjevo", rekao je sagovornik Kolubarskih.rs.

Aktuelno

Opremljen amfiteatar (foto: www.mionica.rs)
Ministarstvo pravde podržalo projekat Pre 15 minuta

Opremljen amfiteatar u Srednjoj školi u Mionici

Srednja škola u Mionici dobila je kompletno opremljen amfiteatar sa 55 mesta. Ministarstvo pravde podržalo je ovaj projekat sa gotovo 700 hiljada dinara, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Dragan Stojković (foto: skrinšot RTS)
Bez kraja Pre 22 sati 26 minuta

Da nije prevelika doza, za jedan dan?

U tek minuli ponedeljak, čusmo dve izjave. Za enciklopedije! Ne baš svetske mudrosti, ali svetske sigurno. Naravno, ukoliko svet nema pametnija posla, nego da sluša ili čita šta se kod nas priča....  · 3 komentara

Zdanje na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
U zdanju na Desankinom vencu Pre 1 dan 2 sati

Gradska kuća za posebne prilike

Zdanje na Desankinom vencu biće adaptirano i rekonstruisano u Gradsku kuću, odlučili su odbornici Skupštine grada. Osim za potrebe organa Grada, prostor bi se koristio za protokolarne prijeme,...  · 5 komentara