Podgorska ulica  (foto: Đorđe Đoković)
Podgorska ulica (foto: Đorđe Đoković)
28.02.2020, 09:58

Odron, rupe, znak, trake i… rešen problem?!

č: | fb:

Žitelji Podgorske ulice u Brđanima više od dvadeset godina traže, ili kako rekoše, mole gradsku vlast da i njihova ulica bude asfaltirana, a ne da uvek bude samo jedno od predizbornih obećanja.

 

Na oštećenju koje se pre dvadesetak dana pojavilo na ulici kod broja 4, zbog koga se srušio potporni zid, pokazuju, kako rekoše, "bar pet slojeva šodera i žute zemlje sa kojom je presipana ulica pred svake izbore".

 

"Ulicu su presipali, a nama zamazivali oči i obećavali da će biti i asfaltirana, a ona je iz godine u godinu u sve gorem stanju", kažu.

 

Podgorska ulica

Podgorska ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Podgorskom ulicom, koja se graniči sa dvorištem nove Šeste škole, "protutnjalo" je na desetine kamiona dok je građena škola, otuda velika oštećenja, a žitelji veruju da je i ovo koje se pojavilo pre dvadesetak dana posledica toga.

 

Ljiljana Petarić ispred čije kuće je došlo do odrona ulice, a podzida srušena, kaže da je to mesto obeleženo znakom i zaštitnom trakom, a nadležni misle da su time rešili problem. Ona je pre 17 dana, naglašavajući da joj je ugrožena kuća, podnela prijavu građevinskoj i saobraćajnoj inspekciji koje su brzo izašle na lice mesta, evidentirale oštećenja i rekle da će "slučaj biti prosleđen dalje i da će biti obaveštena o daljim koracima". Do danas obaveštenja nema!

Podgorska ulica

Podgorska ulica (Foto: Đorđe Đoković)

 

Kaže da su ona i njeni ukućani, kada se rušila podzida, imali osećaj da se ruši kuća, i da od tada žive u strahu da će se i kuća srušiti, a u njenom domaćinstvu ima bolesnih. Ljiljana dodaje da nije samo problem odron na ulici koji je došao do kuće, problem je i to što mogu da se sruše i bandere, dok su vodovodne cevi pucale već nekoliko puta.

Podgorska ulica

Podgorska ulica (Foto: Đorđe Đoković)

 

- Ulica je u lošem stanju odavno, a ove probleme imamo više od pet godina. Žalili smo se i prethodnoj vlasti, žalili smo se i ovoj, ali uzalud. Navodno ne mogu da rade ništa jer nisu rešeni imovinsko-pravni odnosi. Pa što ih ne reše? Aktuelna vlast se krije iza prethodne, kažu što vam oni nisu sredili ulicu. Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je šetao našom ulicom kad je bio u Pobedi i tada nam je obećavao da će je, ako dođe na vlast, srediti. Evo dobio je naše glasove, verovali smo da će biti bolji, došao je na vlast i ništa. Sada neće ni da razgovara sa nama. Pokušala sam da dođem do njega, ali uzalud. Dolazio je neki sekretar, gledao, merio dužinu ulice i rekao da će videti i da će nam javiti. I na tome je ostalo. Mi smo građani trećeg reda. Neće niko da nam pomogne - kaže Ljiljana.

 

Podgorska ulica je duga oko 350 metara i u delu gde se spaja sa Radničkom je asfaltirana, dok je veći deo u katastrofalnom stanju. Tom ulicom, bez trotoara, idu, ne samo stanovnici nego i đaci Šeste škole.

 

Podgorska ulica

Podgorska ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Rukovodilac Odeljenja za komunalne i inspekcijske poslove Aleksandar Janković se nije javljao na naše telefonske pozive. Na poruku da nam je potrebno par informacija i odgovora u vezi Podgorske ulice u kojoj postoje ozbiljna oštećenja kod broja 4 i da su žitelji to prijavili saobraćajnoj i građevinskoj inspekciji, Janković je, odgovorio da "mora da proveri i da će javiti".

 

U Gradskoj upravi smo nezvanično saznali da, navodno, postoji projekat za rekonstrukciju Podgorske ulice, planirani su i trotoari, a procenjena vrednost za te radove je oko 15 miliona dinara. "Postoji realna mogućnst da ta ulica tokom ove godine bude rađena, ali to u ovom trenutku nije izvesno", rekao je sagovornik Kolubarskih.rs.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 1 sati 5 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 2 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 1 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara