Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
27.02.2020, 07:58

Ubljanika nije zaražena korona virusom

č: | fb:

Sedamnaestogodišnja devojka iz Uba nije zaražena korona virusom, pokazale su analize obavljene na Institutu za virusologiju "Torlak".

 

Pacijentkinja je juče zbog sumnje da je zaražena korona virusom dovežena iz Uba u Opštu bolnicu u Valjevu, odakle je prebačena u Kliniku za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije u Beograd.

 

Mlada Ubljanka se pre nedelju dana vratila iz Milana u Italiji, gde je kratko boravila, a zbog temperature i slabosti pomoć je potražila u ubskom Domu zdravlja, odakle je prebačena u Opštu bolnicu Valjevo.

 

"Dom zdravlja Ub i Opšta bolnica Valjevo ispoštovali su Algoritam aktivnosti za postupanje sa osobama koje se javljaju na pregled, a moguće je da su bila izložena infekciji novim korona virusom. Algoritam aktivnosti doneo je Institut za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut", saopštila je Opšta bolnica Valjevo.

 

Prema informacijama na sajtu Ministarstva zdravlja u Srbiji nisu registrovani slučajevi obolevanja od COVID-19.

 

"Dana 26. februara do 18 časova testirani su uzorci dve osobe koji su bili negativni na novi korona virus",  dok je 27. februara do 8 časova testirano još četvoro i svi su negativni na korona virus, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 21 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 20 sati 17 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 3 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...