Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
27.02.2020, 11:07

Predloženi kandidati za godišnju nagradu Valjeva

č: | fb:

Komisija za dodelu godišnje nagrade grada Valjeva donela je odluku o ovogodišnjim dobitnicima nagrade Valjeva, koja se dodeljuje povodom Dana grada, a konačnu reč daće odbornici na sednici Skupštine grada.

 

Kako saznajemo za 14 oblasti pristigla su 42 predloga, pretežno po jedan za svaku oblast, s tim da je za specijalne nagrade bilo sedam predloga, a za oblast umetnost i kultura predloženo je šest kandidata.

 

Komisija je odlučila da za postignute rezultate u privredi godišnju nagradu Valjeva dobije GP "Kompresor ing", za poljoprivredu Dragan Tomić, poljoprivrednik iz Brezovica, dok je profesor Valjevske gimnazije Vera Vaš predložena za oblast obrazovanje i vaspitanje.

 

Za godišnju nagradu za oblast stvaralaštvo i postignuće učenika i studenata predložen je dr Milan Marković, koji je doktorirao na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerzitet Beograd, za oblast nauka i pronalazaštvo predložena je dr Marija Mirković, specijalista interne medicine, dok je Risto Anđelopolić, inženjer arhitekture u penziji predložen za postignuća u oblsti arhitekture.

 

Komisija za dodelu godišnje nagrade grada za oblast zaštita životne sredine izabrala je EKOD Gradac, dr Nada Popović, ginekolog u penziji predložena je za oblast za medicinu i brigu o zdrvalju, dok je za socijalnu zaštitu i humanitarni rad predložen Caritas Valjevo.

 

Kandidati za oblast humanosti su, kao jedinstven predlog, Nikola Tomić, Ivan Mišković i Aleksandar Simić iz inicijative "Vozi bicikl –produži život", za postignuća u prethodnoj godini za oblast umetnost i kultura predložen je Ljubiša Milutinović, vlasnik Studija M, dok je za čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja predložen Dom kulture "Izvor".

 

Kandidat za godišnju nagradu Grada za oblast informisanje i društveno angažovanje je Marija Petrović Marković, novinar saradnik portala Valjevska posla, a za sport BK Metalac Valjevo.

 

Komisija je odlučila i Skupštini predložila da dodeli i dve specijalne nagrade, i to za životno delo posthumno dr Voji Milutinoviću, a za afirmaciju Valjeva FK Budućnost.

 

Nagrada grada Valjeva se dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Valjevu u godini koja prethodi godini u kojoj se nagrada dodeljuje. Izuzetno, nagrada se može dodeliti za kontinuirani rad i ukupne rezultate u oblasti za koju se nagrada dodeljuje.

 

Predsednik Komisije za dodelu godišnje nagrade grada Valjeva je dr Ljubomir Pavić, odbornik u Skupštini grada, a članovi su: Gorica Božić, turistički inspektor; advokati Miloš Cvejić i Saša Drajić; Milan Gajić, direktor Poljoprivredne škole; dr Vojislav Andrić, profesor Valjevske gimnazije u penziji; Miodrag Lazić, odbornik u Skupštini grada; Veroljub Lazarević, profesor Valjevske gimnazije u penziji; Milan Korać, nastavnik u penziji; Borko Aleksić, zaposlen u Gradskoj upravi i Viktor Mićić, odbornik u Skupštini grada.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara