Budžetski džak (ilustracija Dušan Arsenić)
Budžetski džak (ilustracija Dušan Arsenić)
29.02.2020, 07:42

Milinoviću, Majdaku i Aćimoviću 6,45 od 10 miliona dinara

č: | fb:

Načelnik Gradske uprave Jelica Panjković Tešić potpisala je rešenje o raspodeli deset miliona dinara za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja, koje je predložila Komisija za izbor projekata.

 

Komisija je ocenila da će, od 47 pristiglih na konkurs, u ovoj godini iz gradskog budžeta biti sufinansirano 17 projekata.

 

Od deset milona dinra, koliko je u budžetu Valjeva opredeljeno za informisanje, više od polovine 6.450.000 dinara dobili su jedna valjevska televizija i tri beogradske kompanije sa sedištem na istoj adresi – Majke Jevrosime 29/9.

 

Najviše novca 3.850.000 dinara, od traženih 3.859.205 dinara, opredeljeno je "Vujić" televiziji Valjevo za projekat "Kad dođeš u naš grad" – promocija grada kroz turističke manifestacije i spomenike kulture.

 

Radio Valjevo doo Beograd, Ulica Majke Jevrosime 29/9, čiji je direktor Zoran Majdak, za projekat "Za čistiji vazduh Valjeva" dobilo je 1,3 miliona dinara; beogradskom preduzeću za informisanje INFO24 media, Ulica Majke Jevrosime 29/9, čiji je vlasnik i direktor Marko Aćimović, za projekat "Valjevo danas" pripalo je milion dinara, dok je beogradsko preduzeće "Global media broadcast", Ulica Majke Jevrosime 29/9, čiji je vlasnik i direktor Marko Aćimović, za projekat "Valjevo za sve", dobilo 300.000 dinara.

 

Pored ovih beogradskih preduzeća sa sedištem na istoj adresi, još četiri beogradske firme su dobile novac iz valjevskog budžeta za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja. Za projekat "Fabrika znanja i zdravlja", Televizije sporta i zdravlja SOS kanal plus Beograd, čiji je vlasnik Radoica Milosavljević, a direktor Aleksandar Milutinović, opredeljeno je 250.000 dinara 

 

Još jedna beogradska firma čiji je direktor Aleksandar Milutinović je dobilo novac za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja. Media advertising za marketing i propagandu za projekat "Naše mlade nade" dobila je 250.000 dinara.

 

Beogradska firma Alo media system za projekat "Upoznaj Srbiju-Valjevo" dobila je 200.000 dinara. Vlasnik Alo media system, izdavača Alo.rs, je Saša Blagojević vlasnik RTV Studio B.

 

Novac za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja dobilo je i jedno udruženje građana, čiji je predsednik Miodrag Linta, narodni poslanik SNS u Skupštini Srbije. Savezu Srba iz regiona Beograd pripalo je 150.000 dinara za projekat "Život prognanih i interno raseljenih Srba u Valjevu".

 

Od brojnih valjevskih portala, novac iz valjevskog budžeta dobio je jedino Bojan Jovanović PR, Agencija za izradu veb portala "Titan web design", osnivač portala Valjevskaposla.info. Projekat "UdahnimO2" biće sufinansiran sa 600.000 dinara. Identičan iznos, 600.000 dinara dobiće i Studio za ples i zabavu Studio M, Ljubiša Milutinović, preduzetnik, za projekat "Nestrpljivi snovi – deca pričaju deci". Projekat "Volim Valjevo", televizije Valjevo plus, biće sufinansiran sa 350.000 dinara, dok je pola miliona dinara opredeljeno Radio 014 za projekat "Info servis 014".

 

Nenad Kudić PR atelje za oblikovanje i izradu predmeta od drveta Jelena ART JK Valjevo Va 014 info, za projekat "Turistički potencijal valjevskog kraja" dobio je 200.000 dinara, identičan iznos opredeljen je za projekat "Divčibare info", Agencije Cyber team.

 

Radio pravoslavne eparhije valjevske "Istočnik" za projekat "Sa Bogom i Hipokratom" dobio je 100.000 dinara, identičan iznos pripao je privrednom društvu Draželj za projekat "Informsanje za bolje sutra". Najmanji iznos, 50.000 dinara opredeljen je za projekat "Mladi u svetu psihoaktivnih supstanci", Vinogradina doo.

 

Tročlanu Komisiju za izbor projekata u oblasti javnog informisanja, koji će biti sufinansirani iz budžeta Valjeva činili su: Radojica Mali, medijski stručnjak, glavni i odgovorni urednik IP "BC Info" iz Bele Crkve; Valentina Kuburić iz Asocijacije elektronskih medija Vojvodine i Darina Grčić urednik Radio Donji Srem Pećinci, iz Asocijacije elektronskih medija Vojvodine.

  

Među projektima koje je načelniku Gradske uprave Komisija predložila da ne budu sufinansirani iz budžeta Valjeva, su i projekti nekoliko valjevskih portala, televizije, udruženja…

 

Neki od projekata koji su odbijeni:

 

  • "Budžet grada Valjeva u fokusu", Kolubarske.rs
  • "Mladi i alkoholizam", Veb portal Vamedia
  • "Transparentno o javnim nabavkama", Veb portal Patakonline
  •  "Ostajte ovde", RTV Marš
  • "Informisanje javnosti o promeni antikorupcijskih propisa u Valjevu", Udruženje "Dijalog"

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 5 sati 34 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 12 sati 31 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 12 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara