Aleksandar Vučić u Krušiku 2016. (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić u Krušiku 2016. (foto: Đorđe Đoković)
08.03.2020, 12:50

Predsednik Vučić u ponedeljak u Krušiku

č: | fb:

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obići će u ponedeljak  9. marta 2020. godine u 10.00 časova nove pogone HK "Krušik" a.d. Valjevo, najavljeno je na sajtu Predsednika Srbije.

 

Kako je saopšteno, Vučić će obići pogon za kovanje košuljica artiljerijskih projektila 155 mm u Kovačkom centru i novi pogon za proizvodnju bokser kapisli za streljačku municiju, i objekat u kojem se odvija proizvodni proces za rakete vazduh-zemlja BR-1-57, rakete zemlja-zemlja 107 mm i vođene rakete "maljutka 2T i 2F".

 

Aleksandar Vučić je u valjevskoj vojnoj fabrici bio i pred izbore 2016. godine kada je, kao premijer Srbije, pustio u rad mašinu u novom pogonu za serijsku proizvodnju raketnih sredstava vrednom 9,4 miliona evra. Tada je položen i kamen temeljac za novu kapislanu vrednu 8,7 miliona evra, a objekat, kako je najavljeno u maju 2016. godine, trebalo da bude izgrađen do kraja septembra te godine.

 

Kamen temeljac za novu kapislanu (2016.)

Kamen temeljac za novu kapislanu (2016.) (Foto: Đorđe Đoković)

 

Prilikom polaganja kamena temeljca rečeno je da će nova kapislana zaposliti 120 novih radnika, površina novog objekta biće 1.208 metara kvadratnih i tu će se proizvoditi kapisle za streljačku municiju tipa Bokser, kalibra 4,5 i 5,5 milimetara, dok je predviđeni kapacitet proizvodnje 400 miliona komada godišnje.

 

Kamen temeljac zanovu kapislanu položili su, u prisustvu premijera Aleksandra Vučića, tadašnji ministar odbrane Zoran Đorđević i tadašnji direktor Krušika Mladen Petković.

Aktuelno

Voda nije za piće (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 10 sati 42 minuta

Voda na Divčibarama nije za piće

Voda na Divčibarama nije za piće zbog poremećaja u kvalitetu sirove vode, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo. Poboljšanje kvaliteta vode se očekuje već sa prvim padavinama, navodi se u saopštenju.  · 5 komentara