Maska (foto: Đorđe Đoković)
Maska (foto: Đorđe Đoković)
15.03.2020, 09:28

U Valjevu zabeležen prvi slučaj korona virusa

č: | fb:

U Valjevu je zabeležen prvi slučaj korona virusa, potvrđeno je Kolubarskim.rs iz više izvora.

 

Reč je o muškarcu iz Valjeva. Uzorci su poslati na analizu u nacionalnu referentnu laboratoriju Instituta Torlak, a sinoć je stigla potvrda da je testirani uzorak pozitivan na virus.

 

Čovek o kome je reč smešten je na odeljenje Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije. Kako nam je rečeno svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim muškarcem, uključujući porodicu i zdrvastvene radnike su u kućnoj izolaciji, a njihovi uzorci su poslati na analizu.

 

Sednica Štaba za vanredne situacije Valjeva biće održana danas u podne.

 

U Republici Srbiji je do 8 časova 15. marta 2020. godine potvrđeno 46 slučajeva COVID 19, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja. Do 08 časova, 15. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 268 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 21 sati 7 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 23 sati 44 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara