Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
15.03.2020, 15:25

Građani koji sumnjaju na korona virus da se jave Zavodu za javno zdravlje

č: | fb:

U saopštenju za javnost koje je medijima upućeno nakon današnje sednice Štaba za vanredne situacije Valjeva, koja je održana povodom epidemije korona virusa, građanima Valjeva nije saopšteno kakva je epidemiološka situacija u Valjevu, da li ima i koliko obolelih, kao i da li ima i koliko sumnji na korona virus.  

 

Kako nam je rečeno, podatke o broju obolelih jedino može da saopšti Ministarstvo zdravlja, a ne loklana zajednica, otuda te informacije valjevski Štab neće saopštavati ni u buduće, a građani, kako je preporučeno, sve podatke vezane za širenje virusa i broj obolelih, dobijaće preko sajta Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" – www.covid19.rs.

 

Takođe u današnjem saopštenju za javnost Štaba za vanredne situacije Valjeva nije dato uputstvo građanima koji imaju respratorne infekcije kakva je procedura; kome treba da se jave i gde da potraže pomoć?

 

Kako nam je objašnjeno, ta informacija je izostala jer je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije ranije saopštilo da su građanima koji imaju određene simptome respiratornih infekcija, a koji su u prethodnom periodu boravili u području zahvaćenim COVID-19, dostupni brojevi telefona, prema mestu prebivališta, u vremenu od 8 do 22 časova, na kojima mogu dobiti sve potrebne informacije, kao i preporuke o daljem postupanju, od dežurnih epidemiologa.

 

Prema tom saopštenju Ministarstva zdravlja, građani Kolubarskog okruga treba da se jave Zavodu za javno zdravlje Valjevo na telefone 014-237-056; 062/202-701; 062/202-719; 062/202-721.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 45 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 42 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 7 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara