Registracija Prijava preko FB
Aleksandar Vučić  (foto: skrinšot)
Aleksandar Vučić (foto: skrinšot)
15.03.2020, 22:46

Proglašeno vanredno stanje u Srbiji

č: | fb:

U Srbiji je zbog širenja korona virusa proglašeno vanredno stanje na teritoriji cele zemlje, saopštio je predsednik Republike Aleksandar Vučić. Odluka stupa na snagu danom objavljivnaja u Službenom glasniku, a to je upravo u ovom trenutku, kazao je Vučić večeras u Palati Srbije.

 

"Obaveštavam vas da smo doneli odluku o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji cele Republike Srbije. Srbija je danas u ratu protiv nevidljivog protivnika kojeg naša zemlja mora da pobedi", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.


Vučić je rečima "zatvara se život da bismo sačuvali život" objasnio zašto je doneta najstroža mera u borbi protiv korone.

 

Biće ograničeno kretanje starijih od 65 godina, od sutra je obustavljena nastava u školama i fakultetima, vrtići neće raditi, bolnice će čuvati Vojska. Srbija je nabavila pet miliona maski od Kine, a u postupku je i nabavka respiratora iz te zemlje.

 

"Biće svih ograničenja, ne možemo srpskim državljanima da zabranjujemo, svi koji uđu iz bilo kojih zemalja sveta ići će 14 dana u karantin, oni koji dolaze iz žarišta biće 28 dana u karantinu, bez obzira da li imaju simptome. Ovo radimo da bismo spasili našu zemlju", rekao je Vučić.

 

Predsednik je više puta zamolio starije, za koje kaže da su "meta ovog žestokog napada" i zbog kojih je i proglašeno vanredno stanje, da ne izlaze iz kuće.

 

Detaljne mere biće poznate nakon vanredne sednice Vlade, ali je Vučić rekao da će se menjati iz dana u dan i jedna od mogućnosti je i da se zabrani kretanje unutar Srbije, posebno u Beograd u kome je najviše zaraženih.

 

Predsednik Srbije poručio je građanima da što disciplinovaniji budu veća je mogućnost da se sačuvaju životi starijih.

 

Aktuelno

Kafići (foto: Đorđe Đoković)
Na predlog Stručno operativnog tima Pre 1 sati 1 minuta

Novo rešenje Gradskog veća: kafići mogu da rade do 23 časa

Gradsko veće je donelo novo rešenje o radnom vremenu ugostiteljskih objekata po kome će moći da rade do 23 časa. Zbog čega su se članovi Veća predomislili nakon samo sedam dana, a epidemiološka...

Koronavirus (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 1 sati 6 minuta

U Kolubarskom okrugu još 43 osobe pozitivne na koronavirus

Nakon nekoliko dana kada u pet opština Kolubarskog okruga nije bio nijedan ili samo nekoliko slučaja koronavirusa, prema podacima od 14. juna, broj novozaraženih se popeo na 21. U Valjevu su još 22...

Europrom objekat (foto: Europrom)
PR tekst Pre 19 sati 10 minuta

"Europrom" i u Zavlaci

Maloprodajni objekti "Europrom"-a nalaze se na teritoriji sedam opština. Sedma je opština Krupanj, a novootvoreni "ljubičasti" objekat nalazi se u mestu Zavlaka.   Kako je saopšteno iz...  · 1 komentar