Registracija Prijava preko FB
Štab za vanredne situacije (foto: www.valjevo.rs)
Štab za vanredne situacije (foto: www.valjevo.rs)
16.03.2020, 17:18

Gradski prevoz po vikend režimu, restorani i kafići do 20 časova

č: | fb:

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na danas održanoj sednici naložio niz mera s ciljem sprečavanja širenja korona virusa.

 

Saobraćajnom preduzeću "Lasta" je naloženo da svakodnevne polaske u gradskom i prigradskom saobraćaju održava po vikend režimu vožnje.

 

U periodu trajanja vanrednog stanja, ugostiteljski objekti na teritoriji grada Valjeva mogu da rade od 8.00 do 20.00 časova, a u ugostiteljskom objektu ne sme boraviti više od 50 korisnika.

 

Naložen je prekid rada u svim sportskim objektima. Otkazane su sve sportske i kulturne manifestacije.

 

Gradska uprava Valjeva će od utorka, 17. marta uspostaviti rad Situacionog centra, koji će biti otvoren za pozive sugrađana 24 sata. Ovaj centar će pružati informacije i evidentirati pozive starijih sugrađana za pomoć. Broj telefona Situacionog centra je: 064/875-2798.

 

Načelniku Gradske uprave je naloženo da organizuje rad jedinice lokalne samouprave na način kojim će se ograničiti broj ljudi u prostoriji i strogo poštovanje higijensko-tehničkih mera.

 

Komunalna milicija i inspekcijske službe će nadzirati sprovođenje radnog vremena i ograničenja broja korisnika u ugostiteljskim objektima.

 

Sve podatke vezane za širenje virusa i broj obolelih, građani će dobijati preko nadležnik republičkih institucija, kao i preko sajta Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ – www.covid19.rs

Aktuelno

Kafići (foto: Đorđe Đoković)
Na predlog Stručno operativnog tima Pre 40 minuta

Novo rešenje Gradskog veća: kafići mogu da rade do 23 časa

Gradsko veće je donelo novo rešenje o radnom vremenu ugostiteljskih objekata po kome će moći da rade do 23 časa. Zbog čega su se članovi Veća predomislili nakon samo sedam dana, a epidemiološka...

Koronavirus (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 45 minuta

U Kolubarskom okrugu još 43 osobe pozitivne na koronavirus

Nakon nekoliko dana kada u pet opština Kolubarskog okruga nije bio nijedan ili samo nekoliko slučaja koronavirusa, prema podacima od 14. juna, broj novozaraženih se popeo na 21. U Valjevu su još 22...

Europrom objekat (foto: Europrom)
PR tekst Pre 18 sati 49 minuta

"Europrom" i u Zavlaci

Maloprodajni objekti "Europrom"-a nalaze se na teritoriji sedam opština. Sedma je opština Krupanj, a novootvoreni "ljubičasti" objekat nalazi se u mestu Zavlaka.   Kako je saopšteno iz...  · 1 komentar