Štab za vanredne situacije (foto: www.valjevo.rs)
Štab za vanredne situacije (foto: www.valjevo.rs)
16.03.2020, 17:18

Gradski prevoz po vikend režimu, restorani i kafići do 20 časova

č: | fb:

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na danas održanoj sednici naložio niz mera s ciljem sprečavanja širenja korona virusa.

 

Saobraćajnom preduzeću "Lasta" je naloženo da svakodnevne polaske u gradskom i prigradskom saobraćaju održava po vikend režimu vožnje.

 

U periodu trajanja vanrednog stanja, ugostiteljski objekti na teritoriji grada Valjeva mogu da rade od 8.00 do 20.00 časova, a u ugostiteljskom objektu ne sme boraviti više od 50 korisnika.

 

Naložen je prekid rada u svim sportskim objektima. Otkazane su sve sportske i kulturne manifestacije.

 

Gradska uprava Valjeva će od utorka, 17. marta uspostaviti rad Situacionog centra, koji će biti otvoren za pozive sugrađana 24 sata. Ovaj centar će pružati informacije i evidentirati pozive starijih sugrađana za pomoć. Broj telefona Situacionog centra je: 064/875-2798.

 

Načelniku Gradske uprave je naloženo da organizuje rad jedinice lokalne samouprave na način kojim će se ograničiti broj ljudi u prostoriji i strogo poštovanje higijensko-tehničkih mera.

 

Komunalna milicija i inspekcijske službe će nadzirati sprovođenje radnog vremena i ograničenja broja korisnika u ugostiteljskim objektima.

 

Sve podatke vezane za širenje virusa i broj obolelih, građani će dobijati preko nadležnik republičkih institucija, kao i preko sajta Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ – www.covid19.rs

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 11 sati 43 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 8 sati 52 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 11 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara