Valjevo u vreme vanrednog stanja (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo u vreme vanrednog stanja (foto: Đorđe Đoković)
17.03.2020, 20:56

Vučić: Zabrana kretanja za sve od 8 uveče do 5 ujutro

č: | fb:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras, posle sednice vlade, da će u Sriji biti uvedena zabrana kretanja.

 

Od srede, 18. marta od 20 časova do 5 časova ujutro uvodi se zabrana kretanja svim licima, niko ne može da bude na ulici, sem organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni.

 

"Od sutra od 10 sati u svim urbanim sredinama zabranjen je izlazak starijima od 65 godina, u seoskim sredinama starijim od 70 godina. Ako bude potrebe, biće smanjena ta granica i u seoskim sredinama na 65 godina. Moraju da ostanu u svojim kućama, molim naše stare da to razumeju", rekao je Vučić.

 

On je dodao da će pokušati da do svih domova naši starih sugrađana dođemo uz pomoć mladih ljudi do 25 godina. "Tamo gde ne bude moglo, otvorićemo supermarkete, da stariji od 65 godina mogu da pazare u nedelju ujutro od 4 do 7 časova kada nikoga nema na ulicama", najavio je.

 

Granice Srbije su zatvorene, osim za državljane Srbije koji se vraćaju iz inostranstva, kao i za diplomate i strane državljane sa boravišnom dozvolom. Za građane Srbije koji dolaze iz inostranstva obavezna je samoizolacija. Vučić je dodao da će policija proveravati ljude iz inostranstvu koji su došli u Srbiju, a, istakao je, molili smo ih da ne dolaze.

 

"Od nešto više od 7.000, više od 5.000 pronađeno je kod kuće, a više od 1.650 nije bilo u svojim kućama", rekao je predsednik Srbije.

 

Vojska Srbije će preuzeti sve zatvorene granične prelaze, bolnice i migrantske centre. "Molim vas da ne napadate našu vojsku, oni moraju da čuvaju bolnice, da nam korona ne uđe u bolnice", poručio je Vučić.

 

Što se tiče prehrambenih proizvoda, stanje je dobro. "Hrane imamo na pretek, koju ćemo izvesti našim komšijama u regionu koliko budemo mogli. Posebno mislim na Republiku Srpsku i BiH, Severnu Makedoniju i videćemo sa Crnom Gorom – rekao je predsednik Srbije. Brašna, istakao je Vučić, imamo za dve godine.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naglasio da plate neće padati i u javnom sektoru neće biti otkaza, jer je dobro stanje u budžetu.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 6 sati 29 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 13 sati 26 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 13 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara