Aleksandar Vučić (foto: Instagram/@avucic)
Aleksandar Vučić (foto: Instagram/@avucic)
19.03.2020, 23:24

Vučić: Zatvaranje granica, zabrana međugradskog saobraćaja…

č: | fb:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nas očekuje ubrzano povećanje broja zaraženih korona virusom, najavio je zatvaranje granica, biće obustavljen međugradski saobraćaj, a narednih dana biće doneta odluka o vremenskom proširenju policijskog časa.

 

Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare u Palati Srbije izjavio da se u danima i nedeljama koje dolaze očekuje ubrzano povećanje broja zaraženih virusom korona, te da će disciplina ljudi biti ključna.

 

Vučić je saopštio da je u Srbiji sada 103 lica sa potvrđenom zarazom korona virusa, od čega 55 u bolnici, dok je šest osoba u teškom stanju i nalaze se na respiratoru.

 

On je naglasio da su mere koje su sprovedene u poslednja dva dana dale rezultate i sačuvale su desetine hiljada života.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će policija rigorozno kontrolisati srpske državljane koji su se vratili iz inostranstva, a ne poštuju samoizolaciju.

 

"Država je spremna da pošalje naše avione za srpske studente i druge građane koji su ostali zarobljeni na aerodromima u inostranstvu", izjavio je Vučić. Kaže da će biti organizovani avioni, ali da su najveći problem dozvole za sletanje.

 

Najavio je da će od sutra u 8 sati ujutru biti zatvoreni svi granični prelazi za ulazak putnika u drumskom, železničkom i rečnom saobraćaju. "Od sutra osim transportnih kamiona više niko ne može da uđe na teritoriju Srbije”, rekao je Vučić u Palati Srbije.

 

Takođe, od sutra od 12 sati biće obustavljen međugradski saobraćaj za vozove i autobuse, a ostavlja se mogućnost za automobilski saobraćaj. Dodao je da poslednji polasci autobusa i vozova, ka bilo kom mestu, moraju da budu sutra do 12 sati.


Predsednik je ponovo zamolio sve građane da budu disciplinovani i da razumeju da se sve mere preduzimaju zbog njih.

 

"Sledeće nedelje će cela Srbija imati maske", rekao je večeras predsednik Srbije na konferenciji za štampu. On je preneo da će od ponedeljak uveče biti obezbeđeno 10 miliona maski.

 

Vučić je demantovao navode o nestašicama goriva u Srbij i istakao da nema nikakvih problema sa naftom, koje, naprotiv, ima više nego dovoljno, pa će vlada dozvoliti i njen izvoz.

 

Predsednik Aleksandar Vučić je kazao i da će narednih dana biti doneta odluka o vremenskom proširenju policijskog časa, odnosno zabrane kretanja, i da ona neće biti od 20 do 5.00 ujutru, već će biti proširena.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 16 sati 25 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 16 sati 25 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 11 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara