Gorenje (foto: Đorđe Đoković)
Gorenje (foto: Đorđe Đoković)
21.03.2020, 11:15

Gorenje prekinulo proizvodnju na dve nedelje

č: | fb:

Fabrika Gorenje u Valjevu neće raditi do 6. aprila zbog rastuće epidemije korona virusa, saopšteno je iz kompanije Hisense Gorenje.

 

I pored toga što se u svim fabrikama kompanijie rigorozno primenjuju stroge preventivne mere, i uprkos činjenici da postoji dovoljno zaštitne opreme, a u fabrikama dovoljno materijala za nastavak proizvodnje, rukovodstvo je odlučilo da obustavi proizvodnju na dve nedelje u svim svojim fabrikama u Evropi. 

 

Kako je naglašeno ova dodatna preventivna mera je doneta kako bi kompanija doprinela zaustavljanju epidemije i dodatno zaštitila zdravlje svih zaposlenih.

 

U saopštenju zaposlenima u valjevskom Gorenju, koje je dostavljeno juče, navodi se da će neradni dani biti nadoknađeni i to pet dana od 17. do 23 decembra 2020. godine, a preostalih pet dana radnim subotama tokom godine odnosno preraspodelom radnog vremena.

 

"Rukovodstvo kompanije i sindikat dogovorili su da će se sa proizvodnjom nastaviti 6. aprila 2020. godine, osim ukoliko vlade država u kojima se nalaze naše fabrike u međuvremenu ne donesu dodatne mere kojima se ograničava rad proizvodnje u sektoru", navodi se u saopštenju.

 

U periodu trajanja obustave proizvodnje, zaposleni čija je stručnost neophodna za funkcionisanje kompanije nastaviće sa radom kod kuće ili, ukoliko je to neophodno, u kompaniji, a kako bi se održala komunikacija i razmena neophodnih informacija, rukovodstvo kompanije i sindikat će ostati u stalnom kontaktu.

 

Nakon ponovnog pokretanja proizvodnje u fabrikama, primenjivaće se sve preventivne mere u cilju zaštite zdravlja i bezbednosti zaposlenih, a kompanija je uverena da će se sve kolege ostati odgovorne i da će se pridržavati preventivnih mera i kod kuće.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 5 sati 10 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 12 sati 7 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 12 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara