Registracija Prijava preko FB
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
22.03.2020, 20:24

U Valjevu 24 obolela od korona virusa

č: | fb:

U Valjevu je kod još šest osoba potvrđen slučaj korona virusa, čime je ukupan broj za manje od 24 časa povećan na 24 obolela, nezvanično je potvrđeno Kolubarskim.rs iz više izvora.

 

Uzorci novoobolelih su poslati na analizu u nacionalnu referentnu laboratoriju Instituta Torlak, odakle je stigla potvrda da su testirani pozitivni na korona virus. Kao nezvanično saznajemo među obolelima su zaposleni Zavoda za javno zdravlje Valjevo.

 

Većina obolelih se nalazi na odeljenju Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, dobrog opšteg stanja, dok se oni sa lakšom kliničkom slikom nalaze u kućnim uslovima.

 

Prema zvaničnim podacima objavljenim na sajtu Ministarstva zdravlja od 18 časova u Srbiji ima 222 potvrđena slučaja korona virusa, što znači da je u Valjevu čak deset posto od ukupno potvrđenih slučajeva.

 

Kako nezvanično saznajemo u Valjevu je oko 400 osoba u kućnoj izolaciji.

Aktuelno

BrankaAntić (foto: Đorđe Đoković)
Sindikat Sloga o samovolji direktora Doma zdravlja Pre 31 minuta

Umesto da zaposlene primi u stalni radni odnos, preti tužbom

Sndikati "Sloga" pozvali su direktorku Doma zdravlja u Valjevu da u radni odnos za stalno primi sve koji ispunjavaju uslove na osnovu naredbe Ministarstva zdravlja, ali i da se izvini uredništvu...

Saobraćajka u Popučkama (foto: Kolubarske.rs)
U selu Popučke Pre 19 sati 52 minuta

Dve osobe poginule u direktnom sudaru vozila

Dve osobe su poginule, a jedna je povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 9 časova na magistralnom putu Valjevo – Beograd u selu Popučke.

Zdravstveni radnici kovid ambulante (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 21 sati 40 minuta

Heroji imaju ime, ako su heroji...

Danima slušamo kako su medicinski radnici koji su se borili sa epidemijom, "naši heroji". Što je sasvim u redu, pod uslovom da su više heroji, nego naši. Ili da bi ih herojima smatrali i drugde,...  · 5 komentara