Valjevo u vreme vanrednog stanja (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo u vreme vanrednog stanja (foto: Đorđe Đoković)
28.03.2020, 08:52

Grad pomaže bolnici

č: | fb:

Štab za vanredne situacije grada Valjeva doneo je nekoliko zaključaka koji se odnose na pomoć Opštoj bolnici Valjevo.

 

Odeljenju za finansije Gradske uprave Valjeva nalaženo je da obezbedi sredstva neophodna za nabavku hrane za Prijemno-urgentni centar Opšte bolnice Valjevo, zatim da obezbedi sredstva neophodna za renoviranje sanitarnih prostorija bolnice i da obezbedi sredstva neophodna za nabavku nedostajuće opreme za Odeljenje za infektivne bolesti Opšte bolnice Valjevo.

 

Pored toga nalaženo je preduzeću "Sinitra" da dezinfekciju u gradskim naseljima obavlja prema rasporedu koji će dobijati od komandanta Štaba za vanredne situacije Valjeva.

 

JKP "Vodovod Valjevo" treba da izvrši ispiranje cevovoda i hiperhlorisanje vode u Kasarni u Belom Polju.

 

Nalaže se licima koja sprovode dezinfekciju javnih ustanova i javnih površina da pojačaju protiv-epidemiološke mere, a republičkim i lokalnim organima, koji sprovode inspekcijski nadzor nad poštovanje mera Republičkog, Okružnog i Gradskog Štaba za vanredne situacije, naloženo je da pojačaju mere inspekcijskog nadzora.

 

Sa sednice Štaba za vanredne situacije je upućen apel da svi oboleli i oni koji dolaze u pratnji sa obolelim osobama u zdravstvene ustanove, daju tačne podatke o kontaktima i mestima gde su boravili, da nose zaštitne maske ili zaštitnu opremu koju imaju, kao i da poštuju mere kućne izolacije u koju treba odmah da odu.

 

Apeluje se na građane da koriste u što većoj meri platnene maske, koje mogu da se otkuvaju i peglaju i da na taj način štede papirne maske, koje se ovih dana nabavljaju u apotekama. Takođe se apeluje da se korišćene maske i rukavice, naročito u kućama gde su ljudi u samoizolaciji i izolaciji, odlažu u posebne kese i džakove, kako bi se prilikom bacanja u kontejnere sprečilo širenje virusa.

 

Radnici JKP "Vidrak" će pojačanim merama čistiti i kontejnere i prostore gde se oni nalaze, nakon izđubravanja, saopšteno je nakon sednice Štaba za vanredne situacije.

 

Svi koji neguju starije i nepokretne osobe, a i sami su stariji od 65 godina, treba da na mejl adresu Policijske uprave ([email protected]) pošalju zahtev da im se odobri kretanje za vreme zabrane kretanja. 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 8 sati 23 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 8 sati 23 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 3 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara