Valjevo u vreme vanrednog stanja ( mart 2020.) (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo u vreme vanrednog stanja ( mart 2020.) (foto: Đorđe Đoković)
31.03.2020, 08:28

Gradska uprava da izradi plan prve i medicinske pomoći grada

č: | fb:

Štab za vanredne situacije grada Valjeva doneo je nekoliko naredbi koje se pretežno odnose na obaveze Gradske uprave u vreme pandemije novog korona virusa.

 

Gradskoj upravi je naloženo da izradi Plan prve i medicinske pomoći grada Valjeva, kao i da izradi Plan asanacije grada Valjeva.

 

Nalaže se Odeljenju za finansije Gradske uprave Valjeva da otvori namenski podračun kod Uprave za trezor radi prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja. Sredstva će se koristiti na osnovu zaključaka Štaba,

 

Takođe, Gradskoj upravi grada Valjeva je naloženo da obezbedi pomoć u zaštitnim sredstvima i paketima hrane za Udruženje za pomoć deci sa posebnim potrebama „Naši snovi“, Društvu za cerebralnu paralizu „Valjevo“ i Udruženju roditelja dece, omladine i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zagrljaj“ Valjevo prema zahtevima koje su dostavili.

 

Javnim preduzećima i ostalim angažovanim subjektima grada Valjeva naloženo je da o sprovedenim aktivnostima dnevno izveštavaju Štab za vanredne situacije grada Valjeva.

 

Prema naredni Štaba za vanredne situacije upravnici zgrada i stanari trba da se organizuju u pojačanim merama čišćenja zgrada.

 

Dezifekciona sredstva na bazi alkohola da se daju porodicama gde se nalaze lica u izolaciji i samoizolaciji, a da se hlorni preparati u određenim koncentracijama koriste za ulice, trgove i javne površine, kao i za unutrašnje prostore u zgradama, domaćinstvima i javnim ustanovama, gde je to moguće. Gde nije moguće, koristiće se preparati na bazi alkohola, saopšteno je sa sednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 2 sati 26 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...