Ana Brnabić (foto: Đorđe Đoković)
Ana Brnabić (foto: Đorđe Đoković)
02.04.2020, 06:58

Brnabić: Na izričitu molbu Aleksandra Vučića povlačimo uredbu

č: | fb:

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas za RTS da će Vlada "pre zasedanja kriznog štaba povući Uredbu o centralizovanju informacija", po kojoj sve informacije o epidemiji korona virusa mogu dolaziti samo od Republičkog kriznog štaba.

 

"Iako verujem da ova uredba štiti sve, građane, medicinske radnike i porodice, od lažnih vesti i neproverenih informacija, da se ne bi bacila senka na sve što smo mukotrpno radili, vlada će danas, pre zasedanja kriznog štaba, povući ovu uredbu", rekla je Brnabić.

 

Brnabić je za RTS rekla da će taj zaključak Vlade biti povučen "na izričitu molbu" predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ona kaže da veruje da će zbog povlačenja uredbe država mnogo više vremena provesti u borbi sa lažnim vestima, koje se, kako kaže, svakodnevno plasiraju.


Vlada Srbije usvojila je 28. marta zaključak o informisanju u vreme pandemije novog koronavirusa, kojim se obaveštavanje javnosti centralizuje, a svima koji objave informacije koje se odnose na lečenje ove bolesti, a koje su saopštila “neovlašćena lica” preti sankcijama koje važe za period vanrednog stanja.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 1 sati 39 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 29 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.