Ruski vojnici dezinfikuju valjevsku bolnicu (foto: DjordjeDjokovic)
Ruski vojnici dezinfikuju valjevsku bolnicu (foto: DjordjeDjokovic)
06.04.2020, 11:13

Ruski i kineski stručnjaci u Valjevu

č: | fb:

Tri kamiona i autobus sa pripadnicima Vojske Ruske Federacije stigli su jutros u Valjevo i odmah su počeli sa dezinfekcijom Opšte bolnice Valjevo. Planirano je da se najpre spolja i iznutra dezinifukuju zdravstvene ustanove u našem gradu, objavljeno je na sajtu grada Valjeva. 

Ruski vojnici dezinfikuju valjevsku bolnicu

Ruski vojnici dezinfikuju valjevsku bolnicu (Foto: Đorđe Đoković)

Opštu bolnicu Valjevo danas je posetila i delegacija kineskih stručnjaka. Većina valjevskih redakcija o ovoj poseti valjevskoj zdravstvenoj ustanovi nije obaveštena, nego je nakon višečasovnog sastanka sa rukovodstvom Opšte bolnice, medijima dostavljeno saopštenje.

 

"Na sastanku sa članovima tima Opšte bolnice Valjevo, kineski stručnjaci su detaljno upućeni u niz mera i procedura koje je ustanova uspostavila od početka borbe sa Korona virusom. Kineski stručnjaci su konstatovali da mogu biti zadovoljni svim preduzetim merama koje je uspostavio i sprovodi Tim Opšte bolnice Valjevo, a svakako će svojim iskustvom i znanjem biti na raspolaganju u predstojećim danima. Tim eksperata iz Kine je nakon sastanka obišao Opštu bolnicu Valjevo i uverio se u sprovođenje svih epidemioloških mera", saopštila je PR služba Opšte bolnice.

Ruski vojnici dezinfikuju valjevsku bolnicu

Ruski vojnici dezinfikuju valjevsku bolnicu (Foto: Đorđe Đoković)

 

Većina valjevskih novinara nije zvanično obaveštena ni o dolasku ruskih medicinara i stručnjaka. Juče su poziv da izveštavaju o ovoj poseti dobili samo mediji komandanta Štaba za vanerdne situacije Valjeva Slobodana Gvozdenovića dok ostali nisu pozvani.

 

Na sajtu Grada objavljeno je da su ruski medicinski eksperti boravili juče u Valjevu, kako bi "analizirali medicinske kapacitete i upoznali se sa zdravstvenim sistemom u našem gradu, s ciljem pružanja medicinske i tehničke pomoći, koja je stigla iz Rusije u Srbiju, kako bi se obuzdalo širenje Korona virusa".

 

Ruski vojnici dezinfikuju valjevsku bolnicu

Ruski vojnici dezinfikuju valjevsku bolnicu (Foto: Đorđe Đoković)

"Ono što je možda i najbitnije i o čemu smo razgovarali jeste jedan pokretni rendgen, što se verovatno i nalazi u ovoj donaciji koja je stigla iz Ruske Federacije i koji bi bio od izuzetne pomoći kada  je u pitanju dijagnostika u samoj Kovid ambulanti u Novom naselju", izjavio je Gvozdneović svojim novinarima i za sajt Grada.

 

Dalje piše da su se medicinari iz Rusije interesovali za kapacitete Opšte bolnice u Valjevu. "Ono što ih je najviše zanimalo su kapaciteti Infektivnog odeljenja i onih koji mogu biti stavljeni na raspolaganje u najkraćem roku, broj respiratora", objavljeno je na sajtu Grada nakon jučerašnjih razgovora gostiju iz Rusije i komandanta Štaba Valjeva.

Ruski vojnici dezinfikuju valjevsku bolnicu

Ruski vojnici dezinfikuju valjevsku bolnicu (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 18 sati 10 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 1 komentar

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 23 sati 17 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 20 komentara

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 22 sati 25 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...  · 2 komentara