Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
06.04.2020, 14:23

U Valjevu 59 obolelih od koronavirusa

č: | fb:

U Valjevu je 59 osoba pozitivno na novi korona virus, što je 3,34 posto od ukupnog broja obolelih u Srbiji, zvanično je saopšteno na današnjoj konferenciji za novinare Kriznog štaba u Palati Srbija.

 

Epidemiolog Predrag Kon je naveo da su od poslednjeg izveštaja do 15 časova testiraniuzorci 1.192 osobe od kojih je 292 pozitivno. Hospitalizovano je 1.197 pacijenata. Na respiratoru je ukupno 101 pacijent.

 

Do 15 časova u Republici Srbiji testirane su ukupno 8.552 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

 

"Na žalost od prethodnog izveštaja imamo i novih sedam smrtnih slučajeva, odnosno ukupno 58, preminule su triosobe muškog pola, i četiri osobe ženskog pola.Prosek njihovih godina je 64,5 i oni su imali komorbiditete, odnosno više drugih pridruženih bolesti koje su doprinele neželjenom ishodu", rekao je dr Kon.

 

Prema podacima koje je saopštio, najviše pozitivnih na novi koronavirus, skoro polovina ili 876, je registrovano u Beogradu, slede Niš 90, Novi Sad  86, Ćuprija 83, Valjevo 59, Kruševac 55, Čačak 32 pozitivna na novi korona virus.

 

"U kovid ambulanti u Novom naselju prethodnog vikenda uzorkovano je 90 osoba, najbrojniji su zdravstveni radnici", rekla je za Kolubarske.rs dr Branka Antić, direktor valjevskog Doma zdravlja. 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 13 sati 52 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...