Opšta bolnica Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Opšta bolnica Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
08.04.2020, 07:34

Preduzetnici uplatili 8,5 miliona dinara za pomoć zdravstvenim ustanovama

č: | fb:

Valjevski preduzetnici uplatili su osam i po miliona dinara na namenski računu za pomoć Opštoj bolnici, Zavodu za javno zdravlje i Domu zdravlja.

 

Odlukom Štaba za vanredne situacije potrošeno je 1.350.000 dinara za radove na uređenju operacionog bloka Opšte bolnice za rad u novim uslovima, kao i za nabavku zaštitne opreme, dezinfekcionih sredstava za Opštu bolnicu, Dom zdravlja i Zavod za javno zdravlje. Takođe, od tog novca je kupljeno deset motornih leđnih prskalica za dezinfekciju javnih površina u gradu.

 

Predloženo je i da deo novca bude potrošen za nabavku zaštitne opreme za radnike JKP "Vidrak", o čemu tek treba Štab da donese odluku.

 

Podsećamo, valjevski privrednici su početkom meseca pokrenuli humanitarnu akciju za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć zdravstvenim ustanovama u Valjevu u borbi protiv Kovid 19. Formiran je i Stručno-operativni tim, čiji je zadatak da organizuje prikupljanje humanitarne pomoći kroz donacije.

 

Ukoliko ste zainteresovani da uplatite novac za pomoć valjevskim zdravstvenim ustanovama, to možete učiniti na tekući račun:

PRIMALAC: GRAD VALJEVO – DONACIJA KOVID 19

BROJ TEKUĆEG RAČUNA: 840-0000005063741-75

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 16 sati 25 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 13 sati 35 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara