Zavod za javno zdravlje (foto: Kolubarske.rs)
Zavod za javno zdravlje (foto: Kolubarske.rs)
08.04.2020, 11:36

Zavod za javno zdravlje od sutra počinje sa radom

č: | fb:

Rezultati većine zaposlenih u valjevskom Zavodu za javno zdravlje (ZZJZ), koji su u izolaciji bili više od dve nedelje, su negativni na koronavirus, tako da ova zdravstvena ustanova od sutra, 9. aprila, nastavlja sa radom, saopšteno je iz ZZJZ.

 

Svi zaposleni su testirani na COVOD-19, rezultati većine su negativni, jedan je pozitivan i nalazi se u privremenoj bolnici u Beogradu, petoro treba da ponove testiranje, dok desetak zaposlenih još čeka rezultate. Kako se navodi u saopštenju, svi zaposleni čiji su rezultati testiranja negativni počinju da rade u četvrtak, 09. aprila.

 

"Zavod za javno zdravlje je i za vreme izolacije redovno, svakodnevno, obavljao sve poslove vezane za pandemiju koronavirusom, sem terenskih poslova i uzorkovanja. Epidemiološko istraživanje i traženje kontakata obavljano je telefonom i putem mail -a. Kontrola centralnih vodovoda na teritoriji Kolubarskog okruga obavljala se u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Šabac, Institutom za javno zdravlje Srbije "Batut" i JKP Vodovod Valjevo", stoji u saopštenju koje je potpisala direktor ZZJZ dr Marija Gavrilović.

 

Ruski vojni tim danas je uradio biolosku dekontaminaciju Zavoda za javno zdravlje u Valjevu.

 

Podsećamo, valjevski Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) je 23. marta obustavio rad laboratorija na dve nedelje, zato što je kod petoro zaposlenih pozitivan test na korana virus, dok su ostali zaposleni od tog datuma bili u kućnoj izolaciji.

 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 5 sati 50 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 8 sati 27 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar