Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
13.04.2020, 13:33

U Valjevu 113 osoba pozitivnih na novi koronavirus

č: | fb:

U Valjevu je 113 osoba pozitivnih na novi koronavirus, dok je na teritoriji Kolubarskog okruga broj potvrđenih slučaja 136.

 

Prema zvaničnim podacima, pozitivni na novi koronavirus, prethodnog dana (12.04.), jedino su zabeleženi u Valjevu, dok je u ostalim opštinama Kolubarskog okruga broj pozitivnih na novi koronavirus ostao isti. U Ubu deset, u Mionici je sedmoro obolelih, u Osečini četvoro, u Lajkovcu dvoje, a u Ljigu nema obolelih.

 

Ni na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije Valjeva nije saopšteno kakva je epidemiološka situacija u Valjevu, kakvo je stanje u zdravstvenim ustanovama, niti je saqopšten broj testiranih i pozitivnih na novi koronavirus, kao ni broj lica u izolaciji.

 

Nakon sednice Štaba u informaciji za medije, pored ostalog piše da je, i to tek sad, naloženo Stručno-operativnom timu za zaštitu i sapasavanje od epidemija da sednice održava pre sednice Štaba za vanredne situacije grada Valjeva, na koji treba da dostavi izveštaj o epidemiološkoj situaciji u Gradu, radi infrmisanja članova Štaba i objavljivanja podataka na sajtu grada Valjeva.

 

U Republici Srbiji je do 15 časova 13. aprila 2020. godine registrovano ukupno 4.054 potvrđenih slučajeva COVID 19, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

 

U poslednja 24 časa preminulo je pet osoba, tri osobe muškog i dve osobe ženskog pola, prosečne starosti 76 godina. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 85. Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 2.646 osoba od kojih je 424 pozitivnih, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 20 sati 41 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 23 sati 17 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara