Branka Antić (foto: DjordjeDjokovic)
Branka Antić (foto: DjordjeDjokovic)
14.04.2020, 07:29

Dr Branka Antić nije više na čelu SOT, vraćena dr Marija Gavrilović

č: | fb:

Direkotrka Zavoda za javno zdravlje dr Marija Gavrilović ponovo je rukovodilac Stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavanje od epidemija (SOT), i to nakon samo deset dana od kada je smenjena.

 

Kao što 3. aprila, kada je dr Gavrilović smenjena a na njeno mesto postavljena direktorka Doma zdravlja dr Branka Antić, nije obrazložena promena na čelu SOT, tako ni juče nisu navedeni razlozi zbog čega se sada smenjuje dr Antić i ponovo imenuje dr Marija Gavrilović.

 

U informaciji za medije Kabineta gradonačelnika nakon jučerašnje sednice Štaba za vanredne situacije, piše samo da je "poništen zaključak kojim je promenjen rukovodilac Stručno-opreativnog tima za zaštitu i spasavanje od epidemija, tako da je dr Marija Gavrilović, direkotr Zavoda za javno zdravlje, rukovodilac tima".

 

Kada je pre deset dana imenovana za rukovodioca Stručno-operativnog tima jedno od zaduženja dr Antić je bilo da priprema izveštaje o radu tima i da daje odgovore na sva medicinska pitanja.

 

Stručno-operativnom timu za zaštitu i sapasavanje od epidemija tek juče je naloženo da "sednice održava pre sednice Štaba za vanredne situacije grada Valjeva, na koji treba da dostavi izveštaj o epidemiološkoj situaciji u Gradu, radi infrmisanja članova Štaba i objavljivanja podataka na sajtu grada Valjeva".

 

Na jučerašnjoj sednici Štaba za vanredne situacije naloženo je Gradskoj upravi da sa namenskog podračuna, tačnije sa računa na koji novac uplaćuju valjevski preduzetnici kao pomoć ovdašnjim zdravstveim ustanovama u borbi protiv koronavirusa, uplati 2.079.720 dinara firmi "Publik" za nabavku potrebne zaštitne opreme za zdravstvene i ostale republičke i gradske institucije.

 

Prema ranijem zaključku Štaba za vanredne situacije od 10. aprila, za nabavku zaštitinih maski treba izdvojiti 2.355.5000 dinara, za potrebe Doma zdravlja za nabavku PVC kombinezone i zaštitna radna odela 265.104 dinara i za potrebe Opšte bolnice za nabavku zaštitnih kombinezona, vizira, obuće i kolor monitora treba izdvojiti 291.763 dinara.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 48 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 45 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 7 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara