Policijski čas u Valjevu (petak 10.04.2020.) (foto: DjordjeDjokovic)
Policijski čas u Valjevu (petak 10.04.2020.) (foto: DjordjeDjokovic)
15.04.2020, 07:17

Ko rukovodi Stručno-operativnim timom za zaštitu i spasavanje od epidemija?

č: | fb:

Nakon sednice Štaba za vanredne situacije grada Valjeva, u ponedeljak je iz Kabibeta gradonačelnika saopšteno "da je poništen zaključak kojim je promenjen rukovodilac Stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavanje od epidemija (SOT), tako da je dr Marija Gavrilović, direkotr Zavoda za javno zdravlje, rukovodilac tima".

 

Ovo drugim rečima znači da je Štab za vanredne situacije smenio dr Branku Antić, direktorku Doma zdravlja, a umesto nje je za rukovodioca SOT ponovo imenovana dr Marija Gavrilović, koja je sa tog mesta smenjena bez obrazloženja 3. aprila.

 

Međutim, direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Marija Gavrilović nije prihvatila ponovno imenovanje na mesto prvog čoveka Stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavanje od epidemija o čemu je obavestila Štab za vanredne situacije Valjeva.

 

"Zbog ličnih i zdravstvenih razloga nisam u mogućnosti da prihvatim odluku Štaba o postavljenju na mesto rukovodioca SOT. Za svu dalju  stručnu saradnju, stojim vam na raspolaganju, kao i do sada", navela je dr Gavrilović.

 

Kabinet gradonačelnika o ovoj odluci dr Marije Gavrilović nije obavestio javnost niti je poznato ko je sada rukovodilac SOT s obzirom na to da, zaključkom Štaba za vanredne situacije, to više nije ni dr Branka Antić.

 

Nakon jučerašnjeg teksta u Kolubarskim.rs o tome da je došlo do promene na čelu SOT, dr Branka Antić je za naše internet novine rekla da ona nije smenjena, nego je razrešena na sopstveni zahtev s obzirom na to da je tražila da ne bude više rukovodilac smatrajući da na čelu Stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavanje od epidemija treba da bude epidemiolog.

 

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 2 sati 57 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 3 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 6 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 2 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara