Dezinfekcija (foto: Đorđe Đoković)
Dezinfekcija (foto: Đorđe Đoković)
24.04.2020, 07:21

Štab odustao od trećeg kruga dezinfekcije zgrada?!

č: | fb:

Štab za vanredne situacije grada Valjeva, i pored toga što je u sredu najavljeno, u četvrtak je odustao od trećeg kruga dezinfekcije stambenih zajednica u Valjevu, koje obavlja valjevska "Veterinaria".

 

Kako je saopšteno nakon jučerašnje sednice Štaba za vanredne sitiacije od tog posla se odustalo zbog toga što je "smanjen broj pozitivnih na virus COVOD-19" i zbog toga što je važnije novac utrošti za nabavku neophodne opreme i sredstava za dezinfekciju i zaštitu.

 

"Nakon izvršena dva kruga dezinfekcije stambenih zajednica, prestaje potreba za daljim angažovanjem društva Veterinaria, Valjevo", saopšteno je. Podsećamo, prvi krug dezinfekcije stambenih zgrada počeo je u četvrtak 9. aprila i trajao je četiri dana; dok je drugu krug trajao pet dana.  

 

Kako je saopšteno nakon sednice Štaba za vanredne situacije, prva faktura u iznosu od 1.543.200 dinara plaćena je sa namenskog računa na koji su valjevski privrednici uplatili novac za pomoć zdravstvenim ustanovama.

 

S obzirom na to da su privrednici negodovali zbog tog nenamenskog trošenja novca namenjenog isključivo Opštoj bolnici, Domu zdravlja i Zavodu za javno zdravlje, Štab je odlučio da će druga faktura biti plaćena iz sredstava stalne budžetske rezerve.

 

Sudeći prema prvoj fakturi, preduzeću Veterinaria za dezinfekciju zgrada u Valjevu koja je trajala devet dana biće plaćeno preko tri miliona dinara.

Štab za vanredne situacije

Štab za vanredne situacije (Foto: www.valjevo.rs)

 

Prema odluci Štaba za vanredne situacije od novca koji su uplatili valjevski privrednici za pomoć zdravstvenim ustanovama, biće nabavljeno 300 zaštitnih vizira za Opštu bolnicu, čija je vrednost 71.640 dinara.

 

Takođe, opredeljena su sredstva Domu za stare osobe "Dobra kuća Despotović" za nabavku zaštitnih sredstava (potrebe će se odrediti naknadno), i Udruženju Zagrljaj za nabavku zaštitne opreme i sredstava (potrebe će se odrediti naknadno).

 

Štab je naložio da se sa namenskog računa na koji su novac uplatili privrednici na račun preduzeća Publik iz Valjeva za isporučenu zaštitnu medicinsku opremu uplati 1.008.652 dinara.

 

Ustanovama kulture, biblioteci, muzeju, arhivu i galerijama, čiji je osnivač grad Valjevo, a koji su prekinuli rad Odlukom o proglašenju vanrednog stanja, preporučeno je da nastave sa radom najkasnije od 27. aprila 2020. godine.

 

Rukovodioci ustanova su dužni da zaposlenima i korisnicima obezbede primenu svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje, a posebno onih koji se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19, saopšteno je nakon sednice Štaba za vanredne situacije Valjeva.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 42 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...