Registracija Prijava preko FB
Naselje Kolubara 2 (foto: Đorđe Đoković)
Naselje Kolubara 2 (foto: Đorđe Đoković)
30.04.2020, 12:45

Bakljadom protiv Đilasa u policijski čas

č: | fb:

Pola sata nakon akcije "Bukom protiv diktature" u valjevskom najvećem naselju Kolubara 2, najverivatnije, pristalice SNS -a su uz bakljadu i navijački folklor skandirale protiv jednog od opozicionih lidera, predsednika Stranke slobode i pravde, Dragana Đilasa.

 

Kako su nam javili građani, nekoliko mladića je u vreme policijskog časa bila ispred ulaza broj 63 u naselju Kolubara 2, gde su palili baklje i skandirali protiv Đilasa. Sa obližnjih terasa stigao je odgovor – pogrdno skandiranje Aleksandru Vučiću.


 

 

Sagovornik Kolubarskih.rs, koji nam je poslao snimak sinoćnje bakljade i skandiranja pristalica naprednjaka kaže da je i, pored poziva građana, policija došla tek kada je sve prošlo.

 

"Mi smo prijavili policiji da je grupa mladića ispred naših zgarada, da pale baklje i da galame, i to u vreme policijskog časa. Međutim, patrola je došla tek kada je sve prošlo, kada su se mladići razišli. To nam je malo čudno s obzirom na to da je policija vrlo brza i efikasna kada treba da hapsi one, naročito penzionere, koje uhvate na nekoliko stotina metara od svojih kuća da u toku dana krše policijski čas", kaže žitelj valjevskog naselja. Dodaje da je mladiće sa bakljama snimala kamera.

 

U valjevskoj policiji nismo mogli da dobijemo potvrdu da li je policija reagovala i kada na poziv sugrađana, da li je utvrđen identitet lica koja su prekršila policijski čas i palila baklje, s obzirom na to da je za komunikaciju sa novinarima zaduženo isključivo Ministarstvo unutrašnjih poslova preko press službe.

 

Inicijativa "Ne davimo Beograd" je pozvala građane da se priključe akciji "Digni glas: Bukom protiv diktature", da od ponedeljka 26. aprila bukom iskažu nezadovoljstvo trenutnom političkom situacijom.

 

Građani Valjeva su od tada svako veče, nakon aplauza podrške medicinskim radnicima, pravili buku protiv diktature šerpama, pištaljkama, zvižducima, muzikom… Najbrojniji i najbučniji upravo su bili žitelji naselja Kolubara 2.

 

Nezvanično saznajemo da su, od kada je počela akcija, pojedini građani koji ne podržavaju "buku protiv diktature" prijavljivali komšije "zbog remećenja javnog reda i mira", "uznemiravanja" i zbog "prekomerne buke".

 

Organizovanih bakljada je bilo i u drugim gradovima Srbije

 

Sudeći po medijskim izveštajima identična bakljada i u isto vreme organizovana je u mnogim gradovima Srbije.

 

Poslanik Demokratske stranke (DS) i član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Balša Božović zatražio je od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da mu da informaciju o broju osoba koje su privedene zbog sinoćnjeg "organizovanog divljanja huligana" u vreme zabrane kretanja.

 

Tada su, naveo je Božović, na krovovima i ispred zgrada u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i drugim gradovima u Srbiji organizovane bakljade.

Aktuelno

Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Demokratske stranke Pre 15 sati 32 minuta

Laza ili Đole – lažna dilema valjevskih izbora

Dve bratske i još uvek vladajuće stranke građanima nude lažnu dilemu da biraju između dvojice kandidata njihovih stranaka, a sve glumeći tobožnji sukob ideja, koncepata..., kažu demokrate i...  · 10 komentara

Željko Trifunović (foto: Lokakni front Va)
Oglasna poruka Pre 17 sati 20 minuta

Mali i veliki problemi meštana Petnice

Meštani Petnice obratili su se medijima jer, kako kažu, jedino im je to preostalo da skrenu pažnju javnosti na brojne probleme sa kojima se suočavaju godinama unazad, ali i da lokalnu vlast podsete...  · 3 komentara

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja 3.06.2020

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...

Podela paketa (foto: www.mionica.rs)
U okviru projekta Švajcarska agencija za razvoj i saradnju 3.06.2020

Podela humanitarnih paketa u Mionici

Predstavnici Asocijacije "Duga" i opštine Mionica su počeli sa podelom humanitarnih paketa za 65 socijalno najugroženijih porodica. U okviru projekta "Odgovor na KOVID-19 pandemiju na teritoriji...