Gradac, 30.04.u 16 časova (foto: Kolubarske.rs)
Gradac, 30.04.u 16 časova (foto: Kolubarske.rs)
30.04.2020, 17:37

Gradac i dalje zatvoren, a možda i nije. Možda bude, al ne mora da znači…

č: | fb:

Štab za vanredne situacije Valjeva na današnjoj sednici nije doneo naredbu o tome da je dozvoljen saobraćaj za pešake, vozila i bicikle u dolini reke Gradac ili u Ulici Prva brazda. Naredbu da je saobraćaj zabranjen i to dok traje vanredno stanje Štab je doneo na sednici 16. aprila.

 

Da Kolubarske.rs nisu postavile pitanje zašto još uvek nije "otvoren" Gradac i zbog čega Štab, kao što je doneo naredbu da zabrani saobraćaj, nije doneo naredbu i da je saobraćaj dozvoljen, Gradac bi verovatno do kraja vanrednog stanja bio "zatvoren". Valjevski stručnjaci Štaba za vanredne situacije svoje naredbe "različito tumače".

Gradac, 30.04.u 16 časova

Gradac, 30.04.u 16 časova (Foto: Kolubarske.rs)

Kolubarske.rs su pokušale da saznaju zbog čega Gradac nije "otvoren", zbog čega još uvek važi zabrana saobraćaja i kretanja, zašto Štab na današnjoj sednici nije ukinuo zabranu saobraćaja ili doneo naredbu o ukidanju prethodne koja je doneta 16. aprila, naročito ako je Republički krizni štab "otvorio" parkove i šetališta od 28. aprila, kao i teretane.

 

Zašto je Valjevcima i dalje zabranjena šetnja i vožnja uz Gradac? 

 

Na pitanje zbog čega je još uvek "zatvoren" Gradac, koje smo danas oko 15 časova poslali mejlom komandantu Štaba za vanredne situacije dr Slobodanu Gvozdenoviću i Službi za informisanje javnosti Valjeva, preko koje komandant kako je sam rekao informiše javnost, nismo dobili odgovor.

 

S obzirom na to da je izostao zvaničan odgovor na pitanje, a postoji veliko interesovanje Valjevaca da li će za vikend biti "otvoren" Gradac, da li će biti kažnjavanja i zabrana, pokušali smo da do odgovora dođemo nezvanično.

 

Isto pitanje, da li je doneta naredba o tome da je dozvoljen saobraćaj uz reku Gradac ili i dalje važi zabrana postavila sam još nekim članovima Štaba i dobila identičan odgovor da je "Štab prihvatio dinamiku republike, nema posebnih mera, odluke države važe i za gradove, tako da odluka države o otvaranju parkova i šetališta važi i za Valjevo".

 

Na našu primedbu da Ulica Prva brazda, koju je valjevski Štab zatvorio za vozila i za pešake nije ni šetalište ni park, te republička dozvola ne može da se odnosi na Gradac, i da Štab koji je doneo naredbu o zatvaranju mora da donese naredbu i o otvaranju, pre nekoliko minuta nam je odgovoreno da će "Štab odluku vrlo brzo dopuniti jer je svi tumače različito".

 

Poslednja vest: Ukinuta zabrana saobraćaja i kretanja uz Gradac

 

Nakon našeg pisanja i pitanja, koje smo uputili komandantu Štaba za vanredne situacije Slobodanu Gvozdenoviću, Službi za informisanje javnosti Valjeva, kao i pojedinim članovima Štaba za vanrerdne situacije i Stručno-operativnog tima o zabrani saobraćaja i kretanja uz reku Gradac, Štab je na kraju shvatio da je propustio da ukine zabranu i tu grešku je ispravio večeras.

 

"Na telefonskoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Valjeva, održanoj 30.04.2020. godine, ukinuta je zabrana saobraćaja za pešake, motorna vozila i bicikle u dolini reke Gradac koja je doneta na 17. sednici Štaba održanoj 16.04.2020. godine", objavljeno je večeras na sajtu Grada.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 2 sati 3 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 2 sati 4 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 20 sati 57 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara