Tešnjar (foto: Đorđe Đoković)
Tešnjar (foto: Đorđe Đoković)
03.05.2020, 08:49

Od 4. maja počinju da rade kafići uz posebne mere zaštite

č: | fb:

Od ponedeljka 4. maja ponovo počinju da rade kafići i restorani. U skladu sa merama Republičkog štaba za vanredne situacije o ponovnom početku rada pojedinih uslužnih delatnosti, Štab za vanredne situacije Valjeva je doneo predlog neophodnih mera prevencije sprečavanja širenja koronavirusa, koje treba da poštuju vlasnici i gosti ugostiteljskih i objekata za pripremu i dostavu hrane.

 

Prema saopštenju, dozvoljena je dostava hrane na kućnu adresu, šalterska prodaja hrane i pića (kiosci i dr.), rad ugostiteljskih objekata u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom (bašte).

 

Obavezno je nošenje lične zaštitne opreme svih zaposlenih tokom radnog procesa (maske, radne uniforme i po potrebi rukavice). Zaposleni koji direktno komuniciraju ili uslužuju goste i korisnike poželjno je da koriste i vizir.

 

Gosti u ugostiteljske objekte moraju ulaziti sa maskom, koja se mora nositi i prilikom preuzimanja hrane i pića putem kućne dostave ili šalterske prodaje. Bez maski u prostoru objekta mogu boraviti samo gosti dok su za svojim stolom. U svim ostalim prilikama boravka u prostoru objekta, dolaska/odlaska, naručivanja, preuzimanja, plaćanja na pultu, korišćenja sanitarnih prostorija, gosti moraju nositi masku (ili drugi vid zaštitne pokrivke za nos i usta).

 

Raspored stolova u zatvorenom ili otvorenom prostoru ugostiteljskih objekata organizovati tako da razmak između gostiju koji sede za istim ili susednim stolovima, ne bude manji od propisane socijalne distance od dva metra. U suprotnom obezbediti fizičke barijere (od pleksiglasa ili drugog punog materijala) koji će deliti prostor između stolova.

 

Izbaciti iz upotrebe posluživanje gostiju kečapa, senfa, soseva, ulja, slanika, šećera, čajeva i sl. iz posuda za zajedničku upotrebu, kao i samousluživanje pribora iz zajedničkih gondola.

 

Pojačati higijenske mere u celom objektu. Posebnu pažnju obratiti na korišćenje sanitarnih prostorija, navedeno je, pored ostalog, u predlogu mera Štaba za vanredne siruacije Valjeva.

 

Kako je saopšteno, anvedene preporuke će se u skladu sa odlukama Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije, stanjem na terenu i faznom pristupu u organizaciji i radu ugostiteljskih objekata prilagođavati i po potrebi dopunjavati i menjati.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 6 sati 47 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 9 sati 36 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.