Valjevo u vanrednom stanju (april 2020.) (foto: DjordjeDjokovic)
Valjevo u vanrednom stanju (april 2020.) (foto: DjordjeDjokovic)
07.05.2020, 10:40

Isplata iz stalne budžetske rezerve, pomoć školama i vrtićima

č: | fb:

Iz stalne budžetske rezerve grada Valjeva biće isplaćeno oko 2,5 miliona dinara za dezinfekciju, nabavku dezinfekcionih sredstava, isporučenu hranu, izradu kartica i štampanje prsluka…

 

Štab za vanredne situacije Valjeva je naložio da se PD Sinitra plati 1.664.000 dinara za obavljenu preventivnu blokovsku dezinfekciju u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, koju je kontrolisalo Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprava Valjevo.

 

Za isporučenu hranu za Prijemno-urgentni centar Opšte bolnice Valjevo, kompaniji Mercator-S trba platiti iznos od 398.690 dinara, dok će firmi Grafiti co. za izradu identifikacionih kartica i štampanje fluorescentnih prsluka biti plaćeno 19.200 dinara.

 

Štab za vanredne situacije naložio je da se iz stalne budžetske rezerve izdvoji 380.000 dinara za nabavku 1000 komada gela za suvu dezinfekciju ruku i 300 litara alkohola za potrebe PU "Milica Nožica". JKP Vidrak biće plaćeno 40.800 dinara za nabavku deset kanti za odlaganje medicinskog i nemedicinskog otpada za potrebe vojske

 

Štab za vanredne situacije je naložio da se za potrebe osnovnih škola nabavi 200 litara alkohola, 700 zaštitnih maski i 700 pari zaštitnih rukavica, iz stalne budžetske rezerve.

 

Doneta je odluka da se pomogne valjevskim školama u ličnoj zaštitnoj opremi i u svemu onome što je neophodno za bezbedan nastavak rada produženog boravka i obavljanja stomatološke delatnosti za decu.

 

Gradski Štab će nastaviti da analizira, predlaže i prati mere za zaštitu stanovništva od zarazne bolesti Covid-19, saopšteno je nakon sednice Štaba za vanredne situacije Valjeva.

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 5 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...