Rizla na ulici i trotiaru na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Rizla na ulici i trotiaru na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
09.05.2020, 09:53

Divčibarci tražili čistije ulice, a dobili inspekcije

č: | fb:

Divčibarci i oni koji su boravili na Divčibarama u vreme vanrednog stanja i pandemije požalili su se da su divčibarske saobraćajnice, nakon zimske sezone, prepune rizle, prašine i prljavštine. Kažu da rizle ima i na trotoaru u Valjevskoj ili glavnoj ulici, zbog čega majke sa detetom u kolicima, na pojedinim mestima, ne mogu da koriste trotoar.

 

Osim što rizle ima u ogromnim količinama, Divčibare su, kako kažu, stalno u oblacima prašine. "Samo jedan dan, pre mesec dana, bila je cisterna JKP Vidrak, oprali su deo Valjevske ulice i to od pošte do hotela Zamak, i to je sve što se tiče higijene na Divčibarama u vreme pandemije, a o nekoj dezinfekciji javnih povrišina nema ni govora. Jedino je dezinfikovna pijaca pred otvaranje i to samo jednom", kažu Divčibarci.

 

Oni su pozvali nadležne u JKP Vidrak, ali im je rečeno da oni "nisu dužni da uklanjaju rizlu nakon zimske sezone jer je to posao putara koji tu rizlu i posipaju", a što se tiče ostalog posla to rade u skladu sa naredbama Štaba za vanredne situacije.

 

Potom su se požalili članovima Štaba za vanredne sitiacije Valjeva tražeći pomoć, tačnije zamolili su da se operu bar centralne ulice i trotoari, i ukoliko je moguće da se uradi dezinfekcija javnih površina. 

 

I umesto da gradski Štab naloži komunalnom preduzeću Vidrak da ukloni rizlu, opere ulice i trotoare, Štab je odlučio da pošalje inspekcije na gradilišta smatrajući da su ona "kriva" za prljave i prašnjave ulice. Doneta je odluka “da se na Divčibarama zbog povećanog obima građevinskih radova, obavezuje Gradska uprava Valjeva, da preko svojih inspekcijskih službi preduzme mere iz svojih nadležnosti".

 

Kako Kolubarske.rs nezvanično saznaju, Štab za vanredne situacije je doneo takvu odluku na predlog zamenika predsednika Skupštine grada Mihaila Milutinovića koji je ustvrdio da "rizle na divčibarskim ulicama nema, ali zato ima peska i šuta sa brojnih gradilišta koja niko ne kontroliše".

 

Nakon ovakve odluke Štaba za vanredne situacije, sva je prilika da će rizla na ulici i trotoaru sačekati novu zimu. Inače, na Divčibarama je praksa da se rizla nakon zime ne uklanja, osim kada u posetu dolazi Aleksandar Vučić. Jedini put smo videli da je uklonjena, a ulica oprana, kada je Vučić otvrao hotel braće Teodosić u decembru prošle godine.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 9 sati 6 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 6 sati 16 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 9 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara