Obdanište (ilustracija) (foto: Kolubarske,rs)
Obdanište (ilustracija) (foto: Kolubarske,rs)
11.05.2020, 06:47

U deset vrtića 268 mališana

č: | fb:

Nakon pauze duže od mesec dana zbog vanrednog stanja i mera uvedenih za sprečavanje širenja koronavirusa, danas su počeli sa radom valjevski vrtići i produženi boravak u školama.

 

Nakon detaljne dezinfekcije prostorija, kuhinje, mobilijara i igračaka, svih devet objekata Predškolske ustanove "Milica Nožica" u Valjevu, kao i objekat u Brankovini, otvorilo je vrata za 268 mališana čija oba roditelja rade.

 

Prema rečima direktora ustanove Zlatomira Markovića, posle sprovedene ankete među roditeljima, za celodnevni boravak bilo je prijavljeno 490 od 2271 deteta koliko ih je upisano u vrtiće. Međutim potvrdu od poslodavca da rade donelo je značajno manje roditellja od prvobitno prijavljenih. Marković naglašava da su odlučili da otvore sve objekte kako bi što bolje bila ispoštovana mera socijalne distance između dece. 

 

Marković navodi da će na posao dolaziti 350 zaposlenih, dok oni koji imaju hronične bolesti, koji su stariji od 60 godina i oni koji imaju mlađu decu neće biti angažovani. Dodaje da su svi zaposleni testirani na novi koronavirus.

 

Objašnjava proceduru, roditelji neće ulaziti u vrtić, njihove mališane će preuzimati prilikom dolaska i izvoditi po završetku boravka angažovani radnici, koji će kao i svi vaspitači nositi maske, vizire i rukavice. Jedna od mera je i ta da se mališanima meri temperatura prilikom ulaska u vrtić.

 

Radno vreme vrtića Predškolske ustanove "Milica Nožica" je od 6 do 16 časova.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 16 sati 43 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 19 sati 19 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara