Dom zdravlja (foto: DjordjeDjokovic)
Dom zdravlja (foto: DjordjeDjokovic)
20.05.2020, 10:22

Razmatran izveštaj o trošenju novca privrednika koji malo šta pokazuje

č: | fb:

Štab za vanredne situacije razmatrao je izveštaj o trošenju novca u vreme vanrednog stanja koji su valjevski privrednici uplatili u akciji pomoći ovdašnjim zdravstvenim ustanovama u borbi protiv koronavirusa i socijalno ugroženim građanima.

 

Kako se navodi u izveštaju Stručno-operativnog tima za prikupljanje i realizaciju pomoći građanima Valjeva, od 31. marta do 5. maja koliko je trajala akcija, na namenski račun je uplaćeno ukupno 11.085.750,54 dinara, a potrošeno 10.970.965,04 dinara. Preostala sredstva biće uplaćena na račun Udruženja "Zagrljaj".

 

Prema izveštaju najviše novca je potrošeno za potrebe Opšte bolnice Valjevo 4.977.816,65 dinara, Dom Zdravlja Valjevo je potrošio 2.177.407,60 dinara, na račun preduzeća Veterinaria uplaćeno je 1.543.200, za Zavod za javno zdravlje Valjevo 1.055.448,80, Europromu je plaćeno 699.363,21 i na račun grada Valjeva uplaćeno je 517.728,80 dinara.

 

"Za navedene iznose kupljena je zaštitna oprema, dezificijenti, druga neophodna oprema, a za potrebe Opšte bolnice izvedeni su određeni radovi", piše u izveštaju bez navođenja količine i vrste kupljene opreme, niti su navedeni radovi za potrebe Opšte bolnice.

 

U izveštaju piše da se stavka Europrom odnosi na nabavku 455 paketa pomoći socijalno ugroženim građanima, podeljenim prema evidenciji i modelu Centra za socijalni rad, dok se stavka Veterinaria odnosi na troškove dezinfekcije zajedničkog prostora stambenih zgrada na teritoriji grada. U izveštaju nisu pobrojane stambeve zgrade, niti koliko često su bile dezinfikovane, kao ni količine utrošenoh dezinfekcionog materijala.

 

"Sredstva, knjižena na Grad Valjevo su vrednost zaštitne opreme (iz kontigenta kupljenog od preduzeća Publik doo, Valjevo) koju je Grad dodelio ustanovama, institucijama, preduzećima i građanima u trenutku kada oni sami to nisu mogli nabaviti", piše u izveštaju u kome nije navedeno koje količine i kojim ustanovama je dodeljena zaštitina oprema, niti gde i kada je dodeljena građanima.  

 

Valjevski privrednici, koji su organizovali akciju pomoći ovdašnjim zdravstvenim ustanovama u borbi protiv koronavirusa i socijalno ugroženim građanima, zatražili su precizan izveštaj o trošenju njihovog novca sa računima za svaku kupljenu i isporučenu opremu, kao i za izvedene radove, saznaju nezvanično Kolubarske.rs.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 2 sati 29 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...