Registracija Prijava preko FB
Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
20.05.2020, 10:22

Razmatran izveštaj o trošenju novca privrednika koji malo šta pokazuje

č: | fb:

Štab za vanredne situacije razmatrao je izveštaj o trošenju novca u vreme vanrednog stanja koji su valjevski privrednici uplatili u akciji pomoći ovdašnjim zdravstvenim ustanovama u borbi protiv koronavirusa i socijalno ugroženim građanima.

 

Kako se navodi u izveštaju Stručno-operativnog tima za prikupljanje i realizaciju pomoći građanima Valjeva, od 31. marta do 5. maja koliko je trajala akcija, na namenski račun je uplaćeno ukupno 11.085.750,54 dinara, a potrošeno 10.970.965,04 dinara. Preostala sredstva biće uplaćena na račun Udruženja "Zagrljaj".

 

Prema izveštaju najviše novca je potrošeno za potrebe Opšte bolnice Valjevo 4.977.816,65 dinara, Dom Zdravlja Valjevo je potrošio 2.177.407,60 dinara, na račun preduzeća Veterinaria uplaćeno je 1.543.200, za Zavod za javno zdravlje Valjevo 1.055.448,80, Europromu je plaćeno 699.363,21 i na račun grada Valjeva uplaćeno je 517.728,80 dinara.

 

"Za navedene iznose kupljena je zaštitna oprema, dezificijenti, druga neophodna oprema, a za potrebe Opšte bolnice izvedeni su određeni radovi", piše u izveštaju bez navođenja količine i vrste kupljene opreme, niti su navedeni radovi za potrebe Opšte bolnice.

 

U izveštaju piše da se stavka Europrom odnosi na nabavku 455 paketa pomoći socijalno ugroženim građanima, podeljenim prema evidenciji i modelu Centra za socijalni rad, dok se stavka Veterinaria odnosi na troškove dezinfekcije zajedničkog prostora stambenih zgrada na teritoriji grada. U izveštaju nisu pobrojane stambeve zgrade, niti koliko često su bile dezinfikovane, kao ni količine utrošenoh dezinfekcionog materijala.

 

"Sredstva, knjižena na Grad Valjevo su vrednost zaštitne opreme (iz kontigenta kupljenog od preduzeća Publik doo, Valjevo) koju je Grad dodelio ustanovama, institucijama, preduzećima i građanima u trenutku kada oni sami to nisu mogli nabaviti", piše u izveštaju u kome nije navedeno koje količine i kojim ustanovama je dodeljena zaštitina oprema, niti gde i kada je dodeljena građanima.  

 

Valjevski privrednici, koji su organizovali akciju pomoći ovdašnjim zdravstvenim ustanovama u borbi protiv koronavirusa i socijalno ugroženim građanima, zatražili su precizan izveštaj o trošenju njihovog novca sa računima za svaku kupljenu i isporučenu opremu, kao i za izvedene radove, saznaju nezvanično Kolubarske.rs.

Aktuelno

Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Demokratske stranke Pre 14 sati 47 minuta

Laza ili Đole – lažna dilema valjevskih izbora

Dve bratske i još uvek vladajuće stranke građanima nude lažnu dilemu da biraju između dvojice kandidata njihovih stranaka, a sve glumeći tobožnji sukob ideja, koncepata..., kažu demokrate i...  · 10 komentara

Željko Trifunović (foto: Lokakni front Va)
Oglasna poruka Pre 16 sati 35 minuta

Mali i veliki problemi meštana Petnice

Meštani Petnice obratili su se medijima jer, kako kažu, jedino im je to preostalo da skrenu pažnju javnosti na brojne probleme sa kojima se suočavaju godinama unazad, ali i da lokalnu vlast podsete...  · 3 komentara

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja 3.06.2020

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...

Podela paketa (foto: www.mionica.rs)
U okviru projekta Švajcarska agencija za razvoj i saradnju 3.06.2020

Podela humanitarnih paketa u Mionici

Predstavnici Asocijacije "Duga" i opštine Mionica su počeli sa podelom humanitarnih paketa za 65 socijalno najugroženijih porodica. U okviru projekta "Odgovor na KOVID-19 pandemiju na teritoriji...