Rasim Ljajić i Marija Labović  (foto: Đorđe Đoković)
Rasim Ljajić i Marija Labović (foto: Đorđe Đoković)
27.05.2020, 11:33

"Divčibare oaza za sportiste"

č: | fb:

U okviru kampanje "Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju", Turističke organizacije Srbije (TOS), promovisan je turistički potencijal Divčibara i opštine Mionica.

 

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i direktorka TOS-a Marija Labović su, zajedno sa predstavnicima medijima, posetili Divčibare i Mionicu ukazujući na prirodne lepote naše zemlje i turistički potencijal domaćih destinacija.

 

Ljajić je pozvao građane da pre nego što odluče da iskoriste godišnji odmor, dobro razmisle i odaberu jednu od destinacija u našoj zemlji.

 

Naveo je da su Divčibare možda i jedina destinacija, ne samo u Srbiji već i šire, koja u prva tri meseca beleži rast broja dolazaka turista za čak 50 posto u odnosu na isti period prošle godine. Napomenuo je da je "doduše prošle godine bila niska osnova", ali "imajući u vidu krizu to je izuzetan rezultat".

 

"Naš cilj sa Divčibarama je da se zadrži u prvih top deset destinacija. Prošle godine su prvi put došle na deveto mesto po broju ostvarenih noćenja i nema razloga da se to ne dogodi i u narednom periodu", rekao je Ljajić.

Sportski tereni Crni vrh

Sportski tereni Crni vrh (Foto: Đorđe Đoković)

 

On je na Divčibarama obišao hotel "Crni Vrh" koji je u vlasništvu braće Teodosić, otvoren u decembru prošle godine. Ministar Ljajić je najavio da će kompletno, sa pratećim sadržajima, pre svega sportskim terenima, biti završen za mesec ili dva dana.

 

"Biće to idealno mesto za pripreme sportista i verujem da će mnoge sportske ekipe dolaziti na ovu prekrasnu planinu i u ovaj prekrasni objekat. Ne verujem da u širem region postoje bolji uslovi za pripremu sportista nego što su ovde i zato očekujem da će ovo postati idealna oaza za ne samo za naše nego i za sportiste iz regiona", rekao je Rasim Ljajić.

 

Rasim Ljajić i Marija Labović

Rasim Ljajić i Marija Labović (Foto: Đorđe Đoković)

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović je rekla da su hoteli visoke kategorije, kao što je hotel "Crni vrh", značajni za turizam Srbije, naročito kada se nalaze van gradskih centara.

 

Ministar Rasim Ljajić i direktorka TOV Marija Labović, osim Divčibara, obišli su i kompleks "Nova banja" u Banji Vrujci koji, pored sedam bazena sa lekovitom toplom vodom, ima i akva park, otvoren prošle godine, sa šest tobogana ukupne dužine 670 metara.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 15 sati 54 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...