Registracija Prijava preko FB
Rasim Ljajić (foto: Đorđe Đoković)
Rasim Ljajić (foto: Đorđe Đoković)
28.05.2020, 06:58

Ljajić: Uložićemo milion evra u izgradnju sportskih sadržaja na Divčibarama

č: | fb:

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je, prilikom posete Divčibarama, konstatovao da na ovoj planini nadomak Valjeva ima još puno toga da se uradi, naglašavajući da je "privatna inicijativa pokrenula turizam na Divčinarama, ali i da to mora biti praćeno investicijama države".

 

"Obično to ide obrnuto da prvo država investira, ali ovde smo imali inverziju tako da su privatna inicijativa i privatne investicije preko deset miliona evra pokrenule razvoj turizma. Sada je na državi da reši problem sa vodosnabdevanjem i kanalizacionom mrežom; već je urađeno dva kilometra, treba još najmanje četiri kilometra kanalizacione mreže. Takođe, Divčibare će dobiti trafostanicu snage 25 megavati, to je obaveza EPS, i mislim da će u narednih 13 meseci biti završena", najavio je ministar.

 

On je naglasio da bez ovih infrastrukturnih radova nije moguć budući razvoj Divčibara i celog ovog regiona. Prema njegovim rečima da su investitori zainteresovani za ulaganje u Divčibare govori i cena placeva koja je "skočila" otkako su došla braća Teodosić. 

 

"U nacionalnom investicionom planu opredeljeno je dodatnih milion evra za izgradnju sportsko-rekreativnih sadržaja na Divčibarama, koji bi pratili sve ovo što su Teodosići izgradili, a vezano je za sportsku infrastrukturu, što je preduslov za pripremu sportista", rekao je Rasim Ljajić.

 

Rasim Ljajić

Rasim Ljajić (Foto: Đorđe Đoković)

Na pitanje novinara ko će finansirati izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, kao i da li je država "oročila" realizaciju planova s obzirom na to da o ulaganjima u Divčibare i razvoju ove planine slušamo više od deset godina, ministar kaže da će radovi na izgradnji kanalizacione mreže biti finansirani preko Kancelarije za javna ulaganja, a u toku je prikupljanje neophodnih dozvola.

 

Rasim Ljajić je najavio da bi u junu trebalo da počne izgradnja etno-tržnice na Divčibarama. "Očekujemo da će turisti, i domaći i strani, u sve većem broju posećivati ovu planinu i etno-tržnica će biti prilika da i naša mala poljoprivredna gazdinstva zarade prodajući svoje proizvode turistima", rekao je Ljajić odgovarajući na pitanja novinara.

 

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je posetio Divčibare pre dva dana u okviru kampanje "Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju".

 

Aktuelno

Kafići (foto: Đorđe Đoković)
Na predlog Stručno operativnog tima Pre 52 minuta

Novo rešenje Gradskog veća: kafići mogu da rade do 23 časa

Gradsko veće je donelo novo rešenje o radnom vremenu ugostiteljskih objekata po kome će moći da rade do 23 časa. Zbog čega su se članovi Veća predomislili nakon samo sedam dana, a epidemiološka...

Koronavirus (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 57 minuta

U Kolubarskom okrugu još 43 osobe pozitivne na koronavirus

Nakon nekoliko dana kada u pet opština Kolubarskog okruga nije bio nijedan ili samo nekoliko slučaja koronavirusa, prema podacima od 14. juna, broj novozaraženih se popeo na 21. U Valjevu su još 22...

Europrom objekat (foto: Europrom)
PR tekst Pre 19 sati 1 minuta

"Europrom" i u Zavlaci

Maloprodajni objekti "Europrom"-a nalaze se na teritoriji sedam opština. Sedma je opština Krupanj, a novootvoreni "ljubičasti" objekat nalazi se u mestu Zavlaka.   Kako je saopšteno iz...  · 1 komentar