Zahvalnica vrtića herojima (foto: DjordjeDjokovic)
Zahvalnica vrtića herojima (foto: DjordjeDjokovic)
29.05.2020, 06:51

Valjevski vrtići se zahvalili "našim herojima"

č: | fb:

Zaposleni i mališani u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" zahvalili su se svim, kako su ih nazvali, "našim herojima" koji su svojim radom doprineli suzbijanju širenja koronavirusa i ponovnom početku rada ustanove.

 

Ovo je prva javna zahvalnost iskazana svima koji su se nesebično angažovali, ne pitajući za radno vreme i uslove, izlažući se riziku u vreme pandemije koronavirusa.

Zahvalnica vrtića herojima

Zahvalnica vrtića herojima (Foto: Đorđe Đoković)

 

Na skromnoj svečanosti povodom Dana ustanove u dvorištu vrtića "Zvončić", uz poštovanje mera distanice i korišćenje zaštitne opreme, uručene su 22 zahvalnice lekarima, medicinskim sestrama, tehničarima, vozačima hitne, policajcima, vojnicima, vatrogascima, prodavcima, pekarima, novinarima...,  kao i ustanovama Zavodu za javno zdravlje, Bolnici, Domu zdravlja...

 

Desetak mališana izvelo je recital, a potom su se svakom "heroju" posebno zahvalili podavrivši im osmeh i zahvalnicu. 

Zahvalnica vrtića herojima

Zahvalnica vrtića herojima (Foto: Đorđe Đoković)

Zahvalnica vrtića herojima

Zahvalnica vrtića herojima (Foto: Đorđe Đoković)

Zahvalnica vrtića herojima

Zahvalnica vrtića herojima (Foto: Đorđe Đoković)

 

Direktor Predškolske ustanove "Milica Nožica" Zlatomir Marković je rekao da emotivniji trenutak nije doživeo za 26 godina rada u ustanovi, od čega je sedam godina direktor.

 

"Zahvaljujemo se svim ljudima koji su nas čuvali svo ovo vreme dok je trajala epidemija, koji su nam pomogali da bezbedno počenom sa radom. Da ne bih nekog zaboravio neću imena nabrajati, ali hvala i svim privrednicima u gradu. Hvala pre svega na velikoj podršci i pomoći koji ste pružili za nastavak rada naše ustanove", rekao je Marković okupljenima u dvorištu vrtića "Zvončić".

Zlatomir Marković

Zlatomir Marković (Foto: Đorđe Đoković)

Marković je rekao da u ovakvoj epidemiji, koja još uvek traje, nije bilo ni lako ni svejedno početi sa radom, i dodao da je bilo neophodno ispuniti brojne uslove kako bi bezbednost dece i zaposlenih bila na najvišem nivou.

 

"Morali smo da ispunimo 35 tačaka, koje su nam naložili ministarstva zdravlja i prosvete, da bi počeli sa radom. Za skoro dva meseca, koliko je ustanova bila zatvorena, naši vaspitači i medicinske sestre su sve vreme bili u kontaktu sa rodteljima i sa decom preko viber grupe i onlajn vezom. Na taj način je realizovan i deo našeg programa. U prvoj nedelji, nakon otvaranja ustanove, imali smo oko 200 dece. Iskreno se nadam da će mere polako početi da popuštaju i da ćemo se vratiti režimu rada pre epidemije. Trenutno radimo sa 30 posto kapaciteta, u vrtićima je oko 250 od ukupno 2271 upisanog mališana", neveo je direktor Zlatomir Marković.

 

Valjevski novinari, uz zahvalnist što su se našli među "herojima", konstatovali su da su direktor i zaposleni u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" prvi, i za sada jedini, koji su prepoznali značaj i ulogu medija u vanrednim situacijama i izrazili im zahvalnost. 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 8 sati 58 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 6 sati 8 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 8 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara