Registracija Prijava preko FB
Zahvalnica vrtića herojima (foto: Đorđe Đoković)
Zahvalnica vrtića herojima (foto: Đorđe Đoković)
29.05.2020, 06:51

Valjevski vrtići se zahvalili "našim herojima"

č: | fb:

Zaposleni i mališani u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" zahvalili su se svim, kako su ih nazvali, "našim herojima" koji su svojim radom doprineli suzbijanju širenja koronavirusa i ponovnom početku rada ustanove.

 

Ovo je prva javna zahvalnost iskazana svima koji su se nesebično angažovali, ne pitajući za radno vreme i uslove, izlažući se riziku u vreme pandemije koronavirusa.

Zahvalnica vrtića herojima

Zahvalnica vrtića herojima (Foto: Đorđe Đoković)

 

Na skromnoj svečanosti povodom Dana ustanove u dvorištu vrtića "Zvončić", uz poštovanje mera distanice i korišćenje zaštitne opreme, uručene su 22 zahvalnice lekarima, medicinskim sestrama, tehničarima, vozačima hitne, policajcima, vojnicima, vatrogascima, prodavcima, pekarima, novinarima...,  kao i ustanovama Zavodu za javno zdravlje, Bolnici, Domu zdravlja...

 

Desetak mališana izvelo je recital, a potom su se svakom "heroju" posebno zahvalili podavrivši im osmeh i zahvalnicu. 

Zahvalnica vrtića herojima

Zahvalnica vrtića herojima (Foto: Đorđe Đoković)

Zahvalnica vrtića herojima

Zahvalnica vrtića herojima (Foto: Đorđe Đoković)

Zahvalnica vrtića herojima

Zahvalnica vrtića herojima (Foto: Đorđe Đoković)

 

Direktor Predškolske ustanove "Milica Nožica" Zlatomir Marković je rekao da emotivniji trenutak nije doživeo za 26 godina rada u ustanovi, od čega je sedam godina direktor.

 

"Zahvaljujemo se svim ljudima koji su nas čuvali svo ovo vreme dok je trajala epidemija, koji su nam pomogali da bezbedno počenom sa radom. Da ne bih nekog zaboravio neću imena nabrajati, ali hvala i svim privrednicima u gradu. Hvala pre svega na velikoj podršci i pomoći koji ste pružili za nastavak rada naše ustanove", rekao je Marković okupljenima u dvorištu vrtića "Zvončić".

Zlatomir Marković

Zlatomir Marković (Foto: Đorđe Đoković)

Marković je rekao da u ovakvoj epidemiji, koja još uvek traje, nije bilo ni lako ni svejedno početi sa radom, i dodao da je bilo neophodno ispuniti brojne uslove kako bi bezbednost dece i zaposlenih bila na najvišem nivou.

 

"Morali smo da ispunimo 35 tačaka, koje su nam naložili ministarstva zdravlja i prosvete, da bi počeli sa radom. Za skoro dva meseca, koliko je ustanova bila zatvorena, naši vaspitači i medicinske sestre su sve vreme bili u kontaktu sa rodteljima i sa decom preko viber grupe i onlajn vezom. Na taj način je realizovan i deo našeg programa. U prvoj nedelji, nakon otvaranja ustanove, imali smo oko 200 dece. Iskreno se nadam da će mere polako početi da popuštaju i da ćemo se vratiti režimu rada pre epidemije. Trenutno radimo sa 30 posto kapaciteta, u vrtićima je oko 250 od ukupno 2271 upisanog mališana", neveo je direktor Zlatomir Marković.

 

Valjevski novinari, uz zahvalnist što su se našli među "herojima", konstatovali su da su direktor i zaposleni u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" prvi, i za sada jedini, koji su prepoznali značaj i ulogu medija u vanrednim situacijama i izrazili im zahvalnost. 

Aktuelno

Kafići (foto: Đorđe Đoković)
Na predlog Stručno operativnog tima Pre 45 minuta

Novo rešenje Gradskog veća: kafići mogu da rade do 23 časa

Gradsko veće je donelo novo rešenje o radnom vremenu ugostiteljskih objekata po kome će moći da rade do 23 časa. Zbog čega su se članovi Veća predomislili nakon samo sedam dana, a epidemiološka...

Koronavirus (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 50 minuta

U Kolubarskom okrugu još 43 osobe pozitivne na koronavirus

Nakon nekoliko dana kada u pet opština Kolubarskog okruga nije bio nijedan ili samo nekoliko slučaja koronavirusa, prema podacima od 14. juna, broj novozaraženih se popeo na 21. U Valjevu su još 22...

Europrom objekat (foto: Europrom)
PR tekst Pre 18 sati 54 minuta

"Europrom" i u Zavlaci

Maloprodajni objekti "Europrom"-a nalaze se na teritoriji sedam opština. Sedma je opština Krupanj, a novootvoreni "ljubičasti" objekat nalazi se u mestu Zavlaka.   Kako je saopšteno iz...  · 1 komentar